);
Breaking News

Krenuo 6. Festival nauke – TnT2017

Bor, Zaječar, 03.11.2017.

6. Festival nauke „Timočki naučni tornado“ u Boru, svečano je otvoren, predstavom  „Luka Nauka i TNT“ učenika oš „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

„Sutra u subotu 4. novembra 2017. godine, u oš „3. oktobar“ u Boru, od 10,00 do 14,00 časova biće organizovano preko 300 različitih naučnih programa u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način. Ujedno ovu manifestaciju organizujemo i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u cilju promovisanja koncepta održivog razvoja.“ poručila je Nataša Randjelović u svojoj besedi prilikom otvaranja manifestacije.

Prisutnima se obratila Prof. dr Nada Štrbac, dekanica Tehničkog fakulteta Bor, podsećajući da je jedan od inicijatora ovog festivala bila Prof. dr Dragana Živković.

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić, istakao je značaj ovakvih manifestacija i dodao da će opština u narednom budžetu planirati sredstva za njenu podršku.

Upoznao je i prisutne sa inicijativom o formiranju naučno tehnološkog parka u gradu. Milikić je namerno naglasio „grad“ napominjući da je opština pokrenula i inicijativu za dobijanje statusa grada.

„Pozivamo Vas da dođete, pogledate demonstracije i prezentacije i vašim prisustvom pružite podršku ovakvoj partnerskoj manifestaciji.“ pozivaju mladi naučnici.

 

Učesnici festivala su učenici, nastavnici, studenti i stručnjaci preko iz 30 instiutucija iz Bora, Timočkog regiona i šire.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama