);
Breaking News

Inspekcije približiti potrošačima

Bor, 08.11.2017

Pokret potrošača u Boru  kroz projekat „Vodič kroz inspekcijske službe“ pokušaće da bolje upozna građane o pravima potrošača, gde se nalaze nadležne inspekcije, kada imamo pravo na reklamaciju?

U toku konferencije za medije, održane ispred Borskog okruga, Zoran Andrejić, predsednik upravnog odbora Pokreta potrošača Bor, je naglasio da ogroman broj ljudi čak i ne zna na kojim adresama se nalaze sedišta inspekcija kojim bi trebali da se obrate u cilju ostvarivanja svojih prava. To je jedan od razloga za pokretanje projekta pod nazivom „Vodič kroz inspekcijske službe“.

Činjenica je da potrošači u velikoj meri nisu upoznati sa svojim pravima i načinima njihovog ostvarivanja. Iz tog razloga je od velike važnosti svaka vrsta edukacije ili informisanja potrošača.
“ Kroz ovaj projekat, uradićemo i brošuru gde će potrošači moći da nađu sve podatke o delokrugu rada svake inspekcije, brojeve telefona, adrese, mejlove. Preduzeća koja ne poštuju Zakon o zaštiti potrošača  su najčešće javna preduzeća i moraće snositi odgovornost za to. Ključno u ovom projektu, koji je odobren od strane Opštine Bor, jeste informisanje i usmeravanje potrošača u ostvarivanju svojih prava“- rekao je Zoran Andrejić.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama