);
Breaking News

Bor: Obeležen DAN PRIMIRJA

Bor, 11.11.2017.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar, obeležen je danas u Boru polaganjem venaca i cveća na spomenik srpsim i francuskim rodoljubima izginulim od 1914-1918. godine.

Medjunarodni dan primirja obeležava se danas 11.11. 2017. u 11,00 sati u čitavom svetu državnim manifestacijama kao znak sećanja na dan i trenutak kada je 1918. godine na snagu stupilo primirje u Prvom svetskom ratu.

Vence su položile delegcije Opštine Bor, Saveza rezervnih vojnih starešima, Društva za negovanje slobodarskih tradicija, Sokolsko društvo i Opštinska organizacija SPS-a. Svečanosti su prisustvovali i potomci starih srpskih ratnika iz Bora, Zlota, Gornjana, Slatine…

 

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu je neradan dan.

Lovorov venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Izaslanik predsednika Republike, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i komandanta Garde general-majora Milomira Todorovića, položio je danas lovorov venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

U spomen knjigu kao izaslanik predsednika Srbije, Aleksandra Vučića upisao je:

„Već skoro jedan vek Srbija živi u slobodi i u Srbiji živi ideja slobode koju ste vi utemeljili. Vaša pobeda nije samo vojna, već je apsolutna. Ona je postala merilo našeg delovanja i putokaz ka vrhovnoj vrednosti  – ideji slobode. Žrtvu koju ste podneli srpstvo će pamtiti dokle postoji“.

Uz intoniranje državne himne, Selaković je položio venac s posvetom „Junacima Velikog rata, ponosni potomci – predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama