);

DOM OMLADINE BOR u glavama mladih

Bor, 22.11.2017

DOM OMLADINE BOR osnovan na papiru, čeka se samo još lokacija

Agencija za privredne registre potvrdila je upis “Dom omladine Bor” u svoj registar i time je zvanično dobijeno rešenje i osnovan Dom omladine u Boru.

Predstavnici inicijative “Mladi u centru” koji po pitanju osnivanja, dobijanja prostora i organizovanja ljudi aktivno rade od februara ove godine imaju razlog za slavlje.

Podsetimo inicijativa “Mladi u centru” potekla je iz udruženja Srbija u Pokretu, koje je za svoju ideju pribavilo ozbiljnu podršku lokalne zajednice, kao i podršku iz Beograda.

Kroz desetine aktivnosti podrška je stigla u pisanom obliku od 5.500 građana koji su dali svoj potpis da žele osnivanje Doma omladine Bor, brojna udruženja koja rade sa mladima i za mlade, udruženja roditelja i penzionera, srednjoškolski parlamenati, a podrška je stigla i iz nacionalnog parlamenta/Skupštine Srbije, gde je čak 12 poslanika iz različitih opcija izrazilo želju da priča o našim mladima kao primer dobre prakse aktivizma u Republici Srbiji. Ovu inicijativu podržalo je u pisanom obliku 2/3 odbornika u lokalnom parlamentru, kao i samo predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić.

Kako saznajemo iz inicijative “Mladi u centru” ovo je tek trećina posla. Druga trećina jeste zvanično prebacivanje prostora sa opštine Bor na Dom omladine Bor (korišćenje na 10 godina), gde je do sada bilo značajnijih izazova oko sređivanja papirološke dokumentacije, ali mladi očekuju da se to reši u narednih 15ak dana. I treći deo jeste da se uđe u kompletnu adaptaciju samog prostora koji se čeka, zbog prethodno pomenuto nesređenih papira.

Imamo puno ideja, ali nam za njihovu realizaciju treba dati prostor, u svakom smislu te reči, poručuju nam mladi.

Share

One thought on “DOM OMLADINE BOR u glavama mladih”

  1. Повратни пинг: Dom omladen na vidiku | Medija centar Bor

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !