);

Antić: Tražimo stratškog partnera za RTB Bor

Bor, Beograd, Izvor: Tanjug

Za Rudarsko topioničarski basen Bor se traži strateški partner, a sva pitanja dugovanja Bora su rešena, rekao je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

„Mi ne krijemo da tražimo stratškog partnera za RTB Bor, mi smo kao vlada u proteklim godinama uradili mnogo kako bi tu kompaniju sačuvali, završili smo, izgradili topionicu i fabriku sumporne kiseline, zanovili deo opreme preko 300 miliona dolara, unapredili efikasnost čitavog tog sistema sa jedne strane i sa druge strane rešili višedecenijske ekološke probleme”, rekao je Antić.

Kako je dalje kazao, pitanje svih dugovanja koje ima RTB Bor rešeno je kroz UPPR i definisano je da se u narednom periodu od osam godina dugovanja potpuno izmire.

„Mi razgovaramo sa svima, imamo radnu grupu, stručnjake nama treba partner koji će investirati više od pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla. Nije logično da država bude jedini investitor, treba nam novi kapital i novi partneri i napravićemo ozbiljnu utakmicu među svim tim kompanijama ko Srbiji bude ponudio najbolje uslove i najbolju viziju koja odgovara našim planovima“, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, postoji ozbiljno interesovanje kompanija iz rudarskog biznisa iz Rusije, Kine i Kanade.

Оставите одговор