);

Projekat: Borski omladinski žurnal

Bor, 02.12.2017.

Konferencijom za medije predstavljen je projekat „Borski omladinski žurnal“ kojeg je veb tim „Bor 030“ realizovao u prethodna dva meseca.

„Borskim omladinskim žurnalom“ smo odgovorili na problem nedovoljnog broja medijskih sadržaja za mlade u lokalnoj zajednici i plasirali ih kroz kanale koje oni najčešće koriste (Facebook, Twitter, Viber).

Cilj nam je bio promovisanje uspešnih mladih ljudi o kojima smo napisali seriju tekstova, ali i zdrav i bezbedan načina života.

Teme koje smo obuhvatii bile su raznovrsne – kultura, sport, obrazovanje, društvo, gradske vesti itd.

Plasirani tekstovi su, takođe, sadržali različite forme novinarskog izražavanja – analitički tekstovi, reportaže, intervjui, vesti i najave.

Za vreme trajanja projekta naš portal je, od ukupnog broja posetilaca, videlo oko 50% mladih od 18 do 35 godina.

U toku realizacije projekta proizvedeno je 67 autorskih tekstova koje su uglavnom pratili video prilozi i stotinak autorskih fotografija.

Portal „Bor 030“ ima najmlađe uredništvo (prosek godina je 27), a naduže iskustvo rada u internet mediju u Istočnoj Srbiji, i zato najbolje poznaje potrebe mladih i njihove navike. Zato smo sadržaj plasirali na našoj fejsbuk stranici koja broji više od 16 hiljada lajkera i predstavlja najveću zajednicu Borana na ovoj društvenoj mreži.

„Borskim omladinskim žurnalom“ su mladi dobili više kvalitetnih, pravovremenih i relevantnih informacija o dešavanjima u gradu namenjenih njima.

Iako se projekat završio, veb tim „Bor 030“ će i ubuduće posvetiti više pažnje mladim ljudima u opštini Bor i plasirati im primeren i zanimljiv sadržaj.

Projekat „Borski omladinski žurnal“ je sufinansirala opština Bor u oblasti javnog informisanja.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !