);

Otvorena ambulanta RUDAR

Bor, 13.01.2018.

U čast obeležavanja novogodišnjih praznika, poštujući običaj darivanja opštinsko rukovodstvo je gradjanima najveće gradske MZ Rudar u Boru poklonilo renoviranu i novo opremljenu ambulantu.

U prisustvu velikog broja gostiju i pacijenata otvorena je renovirana i proširena ambulanta

Preko 4000 pacijenata je svoje poverenje ukazalo lekarima iz ove zdravstvene jedinice izabravši ih za svoje izabrane lekara. Ove mlade i ljubazne sestre i lekari zaslužuju ovakav, bolji radni prostor pogodan da prime veliki broj pacijenata koji su se opredelili da zdravstvene usluge koriste upravo u ambulanti RUDAR.“ –  napomenuo je Stojan Ralić, jedan od naj starijih penzionera. Stojan je, ovom prilikom, pomoćnici direktora Doma zdravlja Sladjani Jovanović i osoblju ambulante uručio bukete cveća kao i pomoćnici predsednika opštine Jasmini Orlić a šampanjac predsedniku Aleksandru Milikiću kao znak zahvalnosti rukovotstva MZ RUDAR na nesebičnom angažovanju i pomoći na renoviranju ambulante.

Otvaranju je pored Predsednika opštine Aleksandra Milikića, pomoćnika Predsednika Slaviše Friškovića, pomoćnice Predsednika Jasmine Orlić i Predsednika skuipštine Vidoja Adamovića, prisustvovali i Poverenik SNS-a za Bor i Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kao i bivši predsednik Vlade, naš sugradjanin  Nikola Šainović, poverenik SPS-a za Istočnu Srbiju.

Pomoćnica direktora za zdravstvenu delatnost Doma zdravlja Sladjana Jovanović rekla je

„Ambulanta „Rudar“ premeštena je na novu lokaciju pored apoteke na II kilometru, decembra 2015. godine. Prestankom rada apoteke 2017. stvoreni su uslovi za preuređenje ovog prostora za potrebe ambulante Doma zdravlja. Ovakvu mogućnost prepoznalo je blagovremeno rukovodstvo na čelu sa agilnom direktoricom Dr Vesnom Radosavljević i uz pomoć rukovotstva MZ,  korisnika usluga i lokalne sampuprave dovelo do današnjeg otvaranja.“

O naporima koalicije SNS i SPS da se pomogne rešavanju potreba običnog čoveka govorili su Blagoje Spaskovski i Nikola Šainović i da je ovo pomoć, pre svega najstarijim sugradjanima koji koriste usluge ove ambulante a koji su to i zaslužili.

Radeći svojevremeno u RTB-u Bor doprineli su razvoju grada, Srbije i bivše Jugoslavije. Generacije koje su radile u zagadjenoj sredini gde su dnevne doze Aero zagadjenja prelazile i višestruko propisane parametre nisu marile za zdravstvene posledice. Njihov je cilj bio dati zemlji što više i što boljeg bakra i oni zaslužuju svako poštovanje i pomoć u svojim penzionerskim danima„- napomenuo je Spaskovski ,  govoreći i o velikoj pobedi rukovodstva RTB-a i Vlade Srbije na rešavanju vekovnih ekoloških problema otvaranjem nove savremene Topionice bakra kao i skorom otvaranju doma za stara lica u Boru i zatražio od prisutnih da na narednim izborima podrže koaliciju SNS-SPS kako bi sa punim kapacitetom imali mogućnost da to i realizuju.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !