);

Otišao je Pedja medija

Bor, o7.11.2017.

Danas je u Beogradu iznenada preminuo Predrag Ivković – Pedja, novinar i putopisac.

Naš dragi Pedja pridružio se danas nebeskoj redakciji …

„NjEGOV život su drumovi, mora, planine i jezera. Njegovu kameru inspirišu drugačije priče, lepi pejzaži i iskreni sagovornici. Ne postavlja i ne prihvata barijere, jer veruje da je pravi novinar onaj koji ima širok pogled, čistu dušu i otvorenost za sve ljude i prostore.“ – Pisale su o njemu kolege iz Novosti. 

„Uprkos finansijskim poteškoćama i svim onim tamnijim stranama profesije koju obožava, on je često na „taljigama“. Juri širom zemlje i regiona, jer za njega ne postoje geografske brane, niti sagovornik za kojeg, gde god da se nalazi, nema poštovanja.

– Lepote „čergarenja“ su u tome što upoznaješ nove ljude i predele, otkrivaš nove ukuse, drugačije tradicije i sudbine. Od toga ne mogu da se umorim, tako da već planiram novo putovanje za jesen. Jedna egzotična evropska zemlja čeka da je novinarski otkrijem – priznaje Peđa.

I otkriće je sigurno. Jer, ako neko za sebe kaže da je radoznao, uporan i snalažljiv, onda nema tog prostora koji neće „pokoriti“. A ako je još i rođeni istraživač, onda su sve „mape“ već pripremljene. Uz kartu svojeglavosti, koja mu je takođe svojstvena, odigraće do kraja svaku „partiju“ koju zacrta.“ – Novosti, Tatjana Loš 08. avgust 2015. 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !