);
Breaking News

Poslovi koje možete raditi u Grčkoj za letovanje

Bor, Evia, 01.02.2018.

Svi mladi jedva čekaju leto kako bi otišli na more i uživali u žurkama. Međutim, finansije nas često u tome sprečavaju. Ukoliko to nisu finansije, onda su to neodložne obaveze na fakultetu, ili novom poslu. Saznajte kako da iskombinujete more i plaže, sa mogućnošću da zaradite na letovanju.

Kako biste spojili lepo i korisno potrebno je da nađete posao koji je najbolji za vas, odnosno posao u kojem ćete bar malo uživati, kako vam se more ne bi smučilo. Još jedna pozitivna karakteristika rada na moru je ta što ćete na letovanju biti tri meseca! Ukoliko je vaš izbor Evia leto 2018. godine, prepustite se čarima ovog ostrva i uživajte, jer će tamo sigurno imati posla.

Iako nemate grčko državljanstvo možete raditi

Sve letnje grčke destinacije tokom sezone imaju mnogo više posla nego što imaju stanovnika. Omiljena grčka letovališta najčešće imaju veoma mali broj lokalnog stanovništva, pa poslodavci vrlo rado iskorišćavaju radnu snagu koja dolazi sa strane. Oni znaju da su mladi iz drugih zemalja spremni da rade za manje para u zamenu za višemesečno letovanje.

Kuvar

Ovo nije nimalo lak posao. Čak iako se odlučite da radite u kuhinji kao ispomoć, imaćete mnogo posla, ali zaradićete više nego na drugim poslovima. Kao kuvar ćete mnogo raditi, pa ne možete očekivati da ćete dane provoditi u ludom letnjem plesu na plažama.

Vaša zarada će biti u skladu sa funkcijom koju obavljate, i koliko sati radite. Kao šef kuhinje dobićete najviše novca, a kao pomoćni radnik najmanje.

Ukoliko ste već radili kao kuvar, i imate iskustvo i školu, onda za vas ovog leta nema zime, jer ćete sigurno nači dobar posao.

Rad na bazenu

Ovaj posao mogu da rade svi koji znaju da plivaju. Za neke poslove ne morate čak ni to da znate, ali je poželjno zbog nepredviđenih okolnosti koje se mogu dogoditi. Posao na bazenu uključuje nekoliko pozicija, a to su raspremanje prostora, čišćenje, prijem gostiju, ili posao spasioca.

Ovaj posao najlakše možete naći u hotelskim kompleksima. Ono što je najbolje, ceo dan ćete moći da uživate, da se zabavljate, sunčate, i pazite da vas ne otpuste jer ne radite dovoljno.

Poslovi na plaži

Ne postoji letovanje koje može da prođe, a da ne čujete nekoliko puta dnevno onu čuvenu rečenicu – Krofne, krofne! Sada više nisu u pitanju samo krofne, prodaju se razne namirnice, osveženje, pa čak i cigarete.

Ovaj posao nije nimalo lak jer morate tokom čitavog dana da šetate po vrelom pesku ili kamenju. Vaš teret uopšte nije lak, pa vas mogu boleti i leđa. Iako čitav dan provodite na plaži, nema puno prostora za opšutanje i uživanje.

Ipak, na plaži možete raditi i kao čuvar, odnosno iznajmljivati ležaljke i suncobrane. Ovaj posao je relativno lak, imate dosta slobodnog vremena. Morate samo da pazite da vam neko ne ukrade mesto na ležaljci besplatno, kako ne biste morali da se pravdate gazdi.

Rad u restoranu brze hrane

Restorani brze hrane tokom leta traže ogroman broj radnika. Nije lako na vrelim danima pržiti se pored roštilja, pa često dolazi do smene radnika. Dakle, posao nije teško pronaći, ali nije ga lako obavljati.

Konobar

Ovo je jedno od najtraženijih zanimanja, ali vi morate biti spretni sa ajncerom, kako biste bili dobro plaćeni. Postoji mnogo ponuda za ovaj posao, ali zarada nije stabilna. Zavisi i od poslodavca i od kvaliteta usluge koju pružate, jer često živite od bakšiša.

Ukoliko ste dobar konobar možete raditi dva posla, odnosno biti duplo plaćeni. Preko dana biste radili u hotelu, a uveče u diskoteci, ukoliko gazda proceni da se dobro snalazite za šankom.

Iako je ovaj posao zahtevan, možete uživati na moru, ukoliko pronađete pravu poziciju. Ukoliko mnogo volite žurke, potražite posao u barovima na plažama. Tu vam sigurno neće biti dosadno, leto ćete provesti baš onako kako ste želeli, i zaradićete novac.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !