);

Tehnički pregled po novom

Bor, 06.07.2018.

Tehnički pregled vozila od četvrtka, 05.06.2018, kada  je stupio na snagu novi pravilnik, znatno je detaljniji i rigorozniji, ali ne toliko da se neće tolerisati minorno oštećenje ili najmanja nečistoća.

Prema novom pravilniku, tehnički pregled putničkih automobila trajaće pola sata, a teretnih vozila 45 minuta, a pod posebnom lupom biće delovi koji ugrožavaju bezbednost.

NE TOLERIŠE SE

– Prljavo vozilo

– Pukotina na vetrobranskom staklu do 10 cm
– Neispravne kočnice
– Neispravni brisači
– Oštećenja karoserije
– Oštećenja šasije (dubinska korozija)
– Nečitljiv broj motora
– Neispravne svetlosne grupe
– Obavezna oprema u vozilu
– Nečitljiva identifikaciona pločica vozila
– Nevažeće uverenje o prepravci vozila

– Nećemo tolerisati neispravni uređaj za zaustavljanje ili upravljanje, oštećene pneumatike, pneumatike kod kojih je dubina gazećeg sloja manja od fabrički dozvoljene dubine označene TWI oznakama, dubinsku koroziju, neispravne svetlosno signalne uređaje, oštećenu ili nečitljivu identifikacionu oznaku – naglašavaju na satanku  vlasnika tehničkih pregleda

NATEP

PRINUĐENI SMO DA POVEĆAMO CENU

Nacionalna asocijacija tehničkih pregleda (NATEP) saopštila je da su vlasnici tehnički pregleda prinuđeni da povećaju cene.

– Pregled će biti ograničen po vozilu na minimum 35 minuta, a za tehnički će biti potrebno zakazivanje – saopštio je NATEP. Dodaje se da je neminovno poskupljenje tehničkog pregleda na oko 3.000 – 4.000 dinara za putnička vozila. U Srbiji postoji između dve i tri hiljade linija za tehnički pregleda.

U Boru je cena tehničkog pregleda usaglašena na 3.500,00 dinara za putnička vozila a 4.000,00 za teretna. Tehnički pregled za Traktore i motokultivatore je 3.000,00 dinara a za traktorske prikolice 2.400,00.

Za sada u Boru nije potrebno zakazivanje, nema gužve obzirom da je veliki broj vozača izvršio tehnički pregled 30 dana pre isteka registracije prema starom pravilniku i po ceni od 2.000,00 dinara koja je do danas važila.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !