);

Podrška usvajanju Zakona Roditelj – Negovatelj

Bor, 06.07.2018.

Opštinski odbor Dveri, udruženje Izbor postoji i udruženje Glasno za omladinu održali su zajedničku konferenciju za štampu, a povodom kampanje podrške usvajanju Zakona Roditelj – Negovatelj.

Saša Stanković je u uvodu preneo nezadovljstvo Dveri najnovijim merama Vlade kojim će  pravo gradjana na socijalna davanja biti uslovljeno vakcinalnim kartonom, a zatim pohvalio i podržao kampanju Zakona Roditelj – Negovatelj i ponudio svaku vrstu pomoći u ime odbora Dveri.

„Kampanja se zove Zaštiti da zaštitim, Pomozi Da Pomognem, pokrenulo je udruženje Izbor postoji iz Bora, a trenutno broji 40 gradova koji aktivno učestvuju u kampanji. Ovaj zakon podrazumeva republički minimalac i radni staž za roditelje dece sa teškim oboljenjima ili teškocama u razvoju. Smatramo da ovakve stvari ne smeju da budu politizovane i da svaki zdravorazuman čovek treba da podrži ovako nešto. Zato pozivamo sve organizacije, u kojoj god sferi da rade, da se priključe ovoj kampanji i da ovim ljudima omogućimo manje crnu budućnost tako što će steći pravo na makar minimalnu penziju“ – istakla je Irena Živković.

Vladimir Stojičević, predsednik udruženja Glasno za omladinu je rekao da su oni već uključeni i pozvao sva druga lokalna udruženja, kao i političke stranke, da u ovoj kampanji budu jedinstveni i udruženi jer samo tako će i rezultati biti vidljivi.

Zakon Roditelj – Negovatelj se traži već šestu godinu, a na snazi je skoro svuda u svetu i u svim bivšim jugoslovenskim republikama sem Srbije i Bosne.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !