);

Sećanje: Jovan Petrović

Bor, 02.08.2018.

JOVAN PETROVIĆ

1955 – 2018

Danas je nakon kraće bolesti preminuo Jovan Petrović (1955-2018) . Bio je veliki čovek, borac, socijalista, prijatelj velikog srca, a pre svega brižan otac i suprug i po tome ćemo ga svi pamtiti.

Sahrana je sutra, 03.08.2018. u 15 h, na groblju u Oštrelju.

Jovan je bio osnivač kulturne manifestacije „Petrovdanfest“ koja se održava uz tradicionalno učešće folklornih grupa iz Vojvodine, Mađarske, Rumunije i Bugarske. Njegov „Video melos“ je jedna od najvećih izdavačkih kuća u Srbiji koja decenijama neguje i čuva od zaborava vlaški melos i vlaške običaje.

Godinama je kao aktivista u Mesnoj zajednici Oštrelj ulagao ogromne napore da selo lepše izgleda i da ljudi bolje žive. Pomagao je uvek koliko je moga tako da  je selu poklonio plac za izgradnju crkve u svome Oštrelju,  koju nažalost nije dočekao.

Očekivao je i da će njegovi mnogobrojni prijatelji dati dobrovoljni prilog kako bi zdanje bilo za ugled celoj istočnoj Srbiji – priželjkivao je Jova Petrović, muzički i kulturni stvaralac koji će generacijama služiti za ponos svome selu, istočnoj Srbiji, zapadnoj Bugarskoj i južnoj Ruminiji.gde je ostavio svoj neopisivi trag da čuje muziku sa crkvenih zvona Oštreljske crkve.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !