);

Poljoprivreda: Podrška za budućnost

Bor, Knjaževac, Sokobanja, 07.09.2018. AgroINFO

Primer dobre prakse: Potpisani ugovori sa korisnicima projekta “Podrška za budućnost”

Juče su potpisani ugovori sa dvadeset četvoro korisnika projekta “Podrška za budućnost”, koji opština Knjaževac realizuje u saradnji sa opštinom Sokobanja, a finansiran je od strane Nemačke razvojne agencije GIZ.

Ovom prilikom, predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, svim korisnicima sredstava iz projekta, poželeo je uspešnu realizaciju ideja i unapredjenje poljoprivredne proizvodnje.

Ciljna grupa u ovom projektu bile su žene, mladi sa sela i Romi. Korisnici će dobiti opremu koja im je potreba za unapredjenje njihove poljoprivredne proizvodnje, kao što su plastenici, atomizeri, mini hladnjače i sušare.

Sredstva su dobijena  na osnovu biznis planova korisnika, a nabavljene su i tezge, koje će biti postavljene na knjaževačkoj zelenoj pijaci. Svi učesnici projekta, besplatno će plasirati svoje proizvode, a u deset sela biće otvoreni info punktovi sa računarima i opremom, internet vezom, da bi i oni mogli da prate opštinske i konkruse ministarstava.

Svaki korsnik sredstava, do kraja realizacije projekta dobiće još 30.000 dinara, za neophodne troškove oko obezbedjivanja potrošnog materijala.

Konkurs se realizuje u 2018.godini, a osnovni cilj projekta je smanjenje društvene nejednakosti u opštinama Knjaževac i Sokobanja, putem podrške teže zapošljivim grupama.

Tekst je nastao u okviru Projekta „AGROINFO“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva..

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !