);

BORSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA

Bor, 28.09.2018.

Ovogodišnja Borska noć istraživača- BONIS 2018, posvećena mladima koji su istraživačkog duha, pod sloganom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, realizuje se uz finansijsku podršku lokalne samouprave, petak, 28. septembra od 18 do 20 časova

BONIS kao i Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Vreme je da se još jednom upustimo u otkrivanje naučnih tajni, da zavirimo iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkrijemo sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja! Jer, bez obzira na to da li nam se ove godine pridružuješ prvi put ili, kao mi, u naučnim vodama plivaš već duže vreme, treba da znaš da je put kojim se kreću naučnice i naučnici iz dana u dan drugačiji, uzbudljiviji, pun uspona i padova, iznenadnih otkrića ali i rezultata koje samo uz malu pomoć nauke možemo da predvidimo. I želeli bismo da baš ti budeš deo naše ekipe ove noći.

Mnoštvo eksperimenata, interaktivnih sadržaja, demonstracija, prezentacija, kvizova koje su za vas prirpemili : Društvo mladih istraživača Bor, Tehnički fakultet u Boru, Prirodnjački muzej Beograd, Tehnička škola Bor, OŠ“Dušan Radović“, OŠ“3. oktobar“, OŠ“Stanoje Miljković“, OŠ“Sveti Sava“, školica „Brain o brain“, Muzej rudarstva i metalurgije uz podršku OŠ“Branko Radičević“ i UG“Village“. Krećući se korzoom u ulici Moše Pijade od Lily-ja ka Domu kulture moći ćete da:
*se nađete oči u oči sa žabicama, gušterima, bogomoljkom, insektima grančicama, puževima, glistama. biljkama mesožderkama
*zavirite u mikrosvet i upoznate se sa praživotinjama i sa nekim od naših parazita
*uživate u hemijskim čarolijama
*se nađete u magli uz naše Iceman-e
*vas zapali naša Fire Lady
*vidite slepog miša i saznate da li je tako strašan kao što mislite
*zavirite kroz teleskop
*naelektrišete se i budete provodnik struje
*zavirite u čaroban svet mozgalica i matematike
*vidite kako se prave liciderska srca, čigre, ljigavci
*heklate
*se oprobate u poznavanju starog posuđa
*saznate kako su se nekad topili metali.
A vaš je zadatak da se naoružate radoznalošću, željom za znanjem i hrabrošću da učestvujete u našim ogledima i demonstracijama. I naravno, da pronađete sve pomenute sadržaje na šetalištu.

Očekujemo vas u petak, 28. septembra od 18 do 20 časova

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !