);

ZAKON RODITELJ=NEGOVATELJ

Bor, 17.11.2018.

Svakog petka, u 17h, možete na platou Doma kulture videti ljude koji drže širom otvorene kišobrane, a ako želite da podržite decu sa težim oboljenjima – možete im se pridružiti.

Kampanja #ZastitiDaZastitim #PomoziDaPomognem je počela iz Bora, u organizaciji UG Izbor postoji, a sada u kampanji aktivno učestvuje 37 gradova Srbije. Nakon lepljenja nalepnica sa logoom kampanje i deljenja flajera u svim tim gradovima, stigla su na red i javna okupljanja. Zaštitni znak je kišobran, po ugledu na plakat koji prati kampanju. Izuzetno smo ponosni pravac kojim kampanja ide, a naročito na način na koji se odvija. 13 000 ljudi prati javnu grupu na FB preko koje se kampanja i odvija i to je neverovatna snaga. Pozivamo vas da nam se pridružite i da zajedno izborimo Zakon Roditelj = Negovatelj. – rekla je Irena Živković, predsednik UG Izbor postoji.
Zakon Roditelj Negovatelj podrazumeva da roditelji dece sa teškoćama u razvoju i težim oboljenjima dobiju podršku države u smislu republičkog minimalca i radnog staža.
To bi značilo iole svetliju budućnost za ljude koji trenutno rade povremene i privremene poslove, jer ne mogu drugačije zbog posebne brige o detetu, a u starosti nemaju prava na penziju od koje bi mogli da žive.
Želim da se zahvalim svim pojedincima, organizacijama, udruženjima koji podržavaju i sprovode ovu kampanju, svim štamparijama koje bez nadoknade štampaju promo materijal i naravno Bex – kurirskoj službi koja isti razvozi po Srbiji za ukupno nula dinara. Svi smo u ovoj kampanji iz čiste ljudskosti i to je ono što predstavlja najveću snagu „- dodala je Irena Živković.
Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !