);

Izraditi socijalnu kartu grada

Bor, 11.12.2018. 

Na konferenciji za novinare, odbor Saveza za Srbiju u Boru, pokrenuo je temu izrade socijalne karte grada na koju se čeka već nekoliko godina. Irena Živković, predsedavajući SZS – Bor u decembru, istakla je da državni zvaničnici i mediji dezinformišu građanstvo time što o socijalnim problemima plasiraju poluistinite ili neistinite informacije. Ona je istakla da navodno smanjenje broja nezaposlenih treba da  posmatrmo jedino kroz odlazak mnogobrojnih mladih ljudi iz zemlje i nepoverenje građana u institucije sistema.

„Savez za Srbiju Bor poziva sve gradske odbornike bilo da pripadaju partijama na vlasti ili opoziciji, kao i udruženja građana da zajedno započnemo proces izrade socijalne karte grada, kao i da formiramo Odbor za socijalna pitanja koji neće postojati samo formalno nego će stvarno i raditi. Moramo prestati da šminkamo stvarnost i priznati da problemi postoje jer je to jedini prvi korak ka njihovom rešavanju“ – rekla je Irena Živković.

Predsednik gradskog Odbora Dveri, Saša Stanković, je istakao da se u Srbiji masovno dešavaju protesti i štrajkovi i da mediji ne smeju da ćute o tome.“Prošle nedelje je u Beogradu bio protest građana Srbije i sramota je što državni mediji nisu preneli jasne zahteve protesta, a naročito što su prenosili neistine o masovnosti protesta. Čovek koji može da izjavi da neće ispuniti zahteve čak i ako na ulice izađe pet miliona ljudi, u svakoj normalnoj zemlji bio bi psihijatrijski slučaj.“ – rekao je Saša Stanković.

Оставите одговор