);

Eko centar u Kladovu

Bor, Beograd, Kladovo, 18.12.2018.

CENTAR ZELENE KRUŽNE EKONOMIJE

Na osnovu  odluke Potpredsednika stranke i Direktora Centra za zelenu kružnu ekonomiju i ekoinovacije Zelenih Srbije održana je osnivačka sednica Regionalnog centra za zelenu kružnu ekonomiju i ekoinovacije pod nazivom Dunav, sa sedištem u Kladovu.

Za predsednika Centra Dunav  izabran je Perica Milojković, eko preduzetnik i predsednik Zelenih Srbije Bor.

Centar za zelenu kružnu ekonomiju i ekoinovacije Bor osnovali su Perica Milojković, Evica Kokelić, Mira Fusijanović, Mladen Genčić, Goran Mitić, Zvonko Damnjanović,Milan Rašević i Miša Mihajlović.

Centar ce delovati sa ciljem preobrazaja dosadasnjeg tzv ,,linijskog modela  ekonomije,,  iskoristi resurs proizvedi baci u kruzni model ISKORISTI PROIZVEDI PONOVO KORISTI .

Zeleni prinosi uz zelena radna mesta, ekološke inovacije i njihova primena,smanjenje energetskog siromaštva ukidanjem rasipničkog modela korišćenja energije.

Centar Dunav objediniće delovanje na ovom važnom programu Zelenih Srbije i Evrope u svim  gradovima opstinama i krajevima podunavlja. Programi kompostiranja biorazgradiog otpada, komunalnog mulja, dobijanje kvalitetnog goriva iz otpada, novih proizvoda iz otpadnog ulja, gajenje sadnica visokog drveća i voćkarica, trnina, glog, šipurak itd i kao dodatni zeleni pojas na kućnim imanjima i okucnicama, tretiranje ustedjenje energije kao novoproizvedene zelene energije,stvorice nove zelene sanse za razvoj.
Osnivači Centra dogovorili su se da pokrenu PROGRAM OSNIVANJA MOBILNIH ORDINACIJA ZA NEGU ZUBA STARIH I DECE U OVOM KRAJU PODUNAVLJA POD GESLOM PRISTUPAČNOST I DOSTUPNOST ZDRAVLJA. Ovaj program sprovodice zajedno i sa Zelenom strankom Vlaha.

O značaju osnivanog centra za Kladovo govorio je i Radovan Arežina.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !