);

KINESKI ZIJIN PREUZEO 89,37% NEVSUNA I 100% RAKITE

BOR, BEOGRAD, VANKUVER, FUJIAN 29.12.2018.

Kompanija Zijin Mining uspela je u preuzimanju kompanije Nevsun i Rakita

Kineska kompanija Zijin je nakon preuzimanja vlasništva u RTB Bor preuzela i kompaniju Rakita i time objedinila rudarenje na teritoriji grada Bora.

Nevsun Resources Ltd. (TSKS: NSU) (NISE AMERICAN: NSU) („Nevsun“) i Zijin Mining Group Co. Ltd. (SH: 601899, SEHK: 2899) („Zijin“ ”) Objavljuje da je Zijin bio uspešan u svojoj ponudi za kupovinu svih izdatih i neplaćenih običnih akcija Nevsuna za $ 6.00 po akciji (“ Ponuda ”). Broj običnih akcija Nevsuna („Nevsun Dionice“) ponuđenih na krajnji rok od 17:00 časova (Istočno standardno vreme) 28. decembra 2018. iznosi 276.820.575 akcija Nevsun („Depozitovane akcije“), što predstavlja približno 89,37 % od ukupno izdatih i neplaćenih akcija Nevsun-a na potpuno razrijeđenoj osnovi. Svi uslovi u ponudi, izmenjeni i dopunjeni sa obaveštenjem o izmeni od 5. decembra 2018. godine, ispunjeni su. Zijin je preko svoje podružnice preuzeo sve Depozitne Deonice i isplatit će depozitaru ukupnu naknadu od 1.660.923.450 $ za Depozitne Deonice u roku od tri radna dana.

Chen Jinghe, predsednik Zijina, komentariše: „Veoma nam je drago što smo stekli Nevsun i nastavićemo sa snažnim fokusom kompanije na sigurne, efikasne i održive prakse rudarstva. Zijin ima značajnu ekspertizu u rudarskoj gradnji, operacijama i upravljanju i jakim inovacijama Takođe ćemo raditi sa našim partnerom u Eritreji kako bismo dodatno produžili život rudnika Biša i istražili nove naslage. U Projektu Timok u Srbiji nameravamo da brzo razvijemo Gornju zonu i da je u što kraćem roku otpočnemo eksploataciju “

NEVSUN-ZIJIN

Peter Kukielski, generalni direktor i direktor Nevsun-a dodao je: „U ime Nevsun-ovog Upravnog odbora, želio bih se zahvaliti našim deoničarima, partnerima i našem menadžerskom timu za postizanje ovog odličnog rezultata za Nevsun i njegove zainteresirane strane.“

Mandatori Ektension Pored toga, u skladu sa važećim kanadskim zakonima o hartijama od vrednosti, Zijin je produžio period za koji su deoničari Nevsuna morali da ponude svoje akcije po Ponudi za 10 dana do 17:00 (Istočno standardno vreme) 7. januara 2019. („Vreme isteka“). Akcionari koji prodaju svoje Nevsunove akcije u produženom periodu dobijaju isto $ 6.00 po akciji koje će im biti plaćene u roku od tri radna dana od isteka vremena. Zijin je dostavio obaveštenje o produženju depozitara, Computershare Trust Compani of Canada na snazi 28. decembra 2018. godine. Ne može biti jamstva da će Zijin dodatno produžiti ponudu nakon isteka vremena, a dioničari Nevsun-a se pozivaju da ponude što je prije moguće pravodobno primiti njihovo razmatranje. Potpuni detalji o produženju perioda tokom kojeg se dodatne Nevsun akcije mogu podneti po ponudi biće uključene u obaveštenje o izmeni i produženju („Obaveštenje o izmeni i proširenju“), koje Zijin očekuje da podnese na SEDAR (pod Nevsun na www.sedar.com i na EDGAR na www.sec.gov 28. decembra 2018. godine i pošalje registrovanim akcionarima Nevsuna ubrzo nakon toga.

Nevsun i Zijin dali su uputstvo i preostalim vlasnicima deonica uputstvo da mogu pod istim uslovima do 07.01.2018. da prodaju svoje akcije.

Оставите одговор