);

Održana 2. protestna šetnja

Bor, 26.01.2019.

Uprkos snegu i lošim vremenskim uslovima gradjani Bora su sinoć prošetali gradskim ulicama od Doma kulture do tržnog centra Kocka i nazad. Uz povike i parole protiv aktuelne vlasti, tražili su ostavku direktora Toplane i prozivali bivšeg direktora Blagoja Spaskovskog da je on krivac za sunovrat Bora, privrede i javnog sektora.

Medju šetačima se glasno komntarisalo otpisivanje duga RTB Bor prema opštinskoj-gradskoj upravi Bor, čime javni sektor ostaje bez finansiranja obnove svoje opreme. Posebno se javno komentarisalo o novom napadu na Gradsko rukovodstvo. Prenosimo i deo tog komentara sa FB profila Bor Boranima „Svi znaju da Šojić odavno pokušava da smeni Milikića ali mu nikako ne ide jer nije više moćan i nema odakle da plaća ove bitne igrače koji odlučuju o smeni a i Milikić se ne da.
Zima je idealno godišnje doba za diverzije raznih vrsta. Može da se ne čisti grad kako treba, ali to će građani nekako i da progutaju. Ali kada je temperatura ispod nule najbolja diverzija je da gradjane ostaviš bez grejanja i da za to koga drugog okriviš nego vlast t. j. nesposobnog gradonačelnika. Tako da te malo nestane struja, vidi čudo stalno se seku kable koje bez kojih Toplana ne može da radi isporuku toplote. Jednom je presečena kabla sa površinskog kopa ove zime i pravo je čudo što niko nije stradao u Toplani jer je mogla da eksplodira ali je poenta da vi dragi naši Borani niste imali grejanje i sa pravom ste nezadovoljni jer se smrzavate, razboljevate i plaćate struju. Drugi put se isto desilo sa kablom ali tada ceo NGC nije imao grejanje.
Šta se sada desilo? Toplana ima ugalj lošijeg i boljeg kvaliteta. Nikada se u kotao ne ubacuje samo loš nego se pravi mešavina. Desilo se da je „neko“ od radnika natrpao kotlove samo sa tim lošim, koji je kao blato i rešetke u kotlovima su se cementirale. Nećemo da imamo grejanje dok god ne odlepe taj cement od blata sa rešetki i čuli smo da radnici Toplane rade dan I noć da to skinu. Sve ovo se dešava pre zakazane sednice skupštine koja je zakazana u sredu i u petak kada znamo da se održavaju protesti u Boru. Nismo mi pristrasni i neka SNS ratuje unutra u svojoj stranci ali ne preko leđa naših Borana. Šojiću idi već jednom, pusti nas da ovo malo što nisi oterao iz Bora dočeka kakav takav kraj u svom rodnom gradu. Idi molimo te, uživaj bre u penziji i u onom što si nam od života i dece uzeo, ….“ 

#PočeloJe #1od5milona  #Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !