);
Breaking News

Protesti na istoku Srbije

Bor, Majdanpek, Zaječar, Knjaževac, 14.02.2019. MCBor

U Boru se na četvrtom protestu 08. februara ispred Doma kulture obratio student Vladimir Stojičević, predsednik udruženja Glasno za omladinu pozivom – hajde da se aktiviramo i stvorimo državu za nas

Stojčević je okupljenima poručio da će predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, kao i direktor RTB-a Blagoje Spasovski, odgovarati zbog poklanjanja RTB-a, ali i otpisivanja duga tog preduzeća na štetu građana Bora.
“Omladino, najlakše je odustati i otići iz zemlje. Mladi su budućnost i stub svake normalne države”, rekao je Stojčević i pozvao mlade da moraju da se aktiviraju da bi u svojoj zemlji i svom gradu stvorili bolje uslove za život.

MAJDANPEK: Na drugom protestu u Majdanpeku, 13.02. 2019. ponovili su tri zahteva sa prvog protesta: odgovornost za izbornu krađu na septembarskim lokalnim izborima u Leskovu, odgovornost za pogibiju radnika u Rudniku bakra Majdanpek i odgovornost za bahaćanje lokalnih funkcionera, najavljujući istovremeno i proširenje liste zahteva. Zahvalili su takođe lokalnoj policiji koja je pokazala visok nivo profesionalnosti na prošlonedeljnoj protesnoj šetnji.

Skup je otvorila Mirjana Đurđević a govornici su bili Irena Živković iz Bora i Srđan Milivojević iz Kruševca.

– Pitaju me kako smeš, zar se ne bojiš. Naravno da se bojim. Bojim se i brinem, često noću plačem. Ali ja sam majka i to mi daje dužnost i odgovornost i hrabrost da se borim. Zato što sutra svako od nas može da bude žrtva. I zato što ne želim da moja deca žive u zemlji u kojoj sutra svako od nas može da bude žrtva. – rekla je pored ostalog okupljenim Majdanpečnima u gradskom Boranka Irena Živković, pozivajući sve da se ujedine i zaborave na sve razlike i podele. „Oni se samo zajedništva plaše.Pozivam vas da svi zajedno ustanemo u odbranu Srbije, odbranu budućnosti naše dece i odbranu našeg dostojanstva“ – naglasila je Irena Živković. Šetnja „Jedan od pet miliona“ u Majdanpeku je nakon prolaska glavnim gradskim ulicama uz transparente završena u gradskom parku performansom u kome je „Aca Srbin“ podelio nove radne knjižice za Zlataru Majdanpek uz reči: „želim da vas od ponedeljka vidim na svojim radnim mestima“. Zlatara Majdanpek je inače od 2016. godine u stečaju.

Zaječar: Prošlog petka, sa četvrtog građanskog protesta, upućena su pisma Bošku Ničiću i Saši Mirkoviću. Pismima slične sadržine, obojici su organizatori protesta poručili da su direktno odgovorni za uništavanje grada i stanja u kojem se trenutno nalazi Zaječar. Od Boška Ničića zatražena je OSTAVKA, a Sašu Mirkovića podsetili su DA NISU ZABORAVILI period njegove vladavine.

U Knjaževcu će u četvrtak, 14. februara, biti održan prvi građanski protest „Jedan od pet miliona“, najavila je Građanska inicijativa „Za Knjaževac bez straha“.

Protest će biti održan na Trgu oslobođenja od 18:00 časova, a organizatori su pozvali građane da se pridruže ovom mirnom skupu ”i stanu na stranu pristojne Srbije u borbi protiv diktature”, kako se navodi u saopštenju.

Peta protestna šetnja u Boru održaće se u petak, 15.02.2019. od 18,00. Okupljanje je zakazano ispred Doma kulture. Maršuta je ovog petka promenjena: Dom kulture, M. Pijade, Djordja Vajferta, Šistekova, Đure Đakovica, Albanske S., 3.oktobar, G.P.Ilica, Nikole Pašića, Penzionerska, Dom kulture. Vidimo se!
#počeloJe
#1od5miliona
#1od5milionaBOR


Zaječar 15. februara ponovo na ulicama. Ovog petka građani će šetati od Trga Nikole Pašića do naselja Kotlujevac i nastaviti svoji običaj kojim bude Zaječarska naselja.

#1od5milionaZaječar
#počeloJe
#1od5miliona

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !