);

Bor: I ja se borim

Bor, Beograd, 15.02.2019.

SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

DOM OMLADINE BOR podržao 15. februar – Svetski dan dece obolele od raka koji se obeležava se od 2002. godine, odlukom Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka.

U Srbiji je ovaj datum postao deo nacionalnog Kalendra javnog zdravlja 2013. godine, na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “ NURDOR” , zajedno sa roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina se bori da skrene pažnju celokupne javnosti i  usmeri  je ka važnoj misiji poboljšanja tretmana, nege, kvaliteta života, emocionalnih i socijalnih potreba dece obolele od raka, kao i njihovih najbližih.

„Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a naši trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja i za ovo vreme kroz naše udruženje prošlo je više od 1500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti. “

Podržite kampanju: I JA SE BORIM! Pozivamo da se priključe kampanji „I ja se borim“ i doniraju sredstva putem slanja SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara).”

#Nurdor #BudiHuman #DomOmladineBor

Osim u Beogradu, humanitarne akcije podrške NURDOR je organizovao i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Trsteniku, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !