);
Breaking News

SNC Lavalin i Blagoje Spaskovski u aferi podmićivanja

Bor, Beograd, Vankuver, Ottawa, 02.03.2019.

Afera potresa Kanadsku Vladu

Protiv kanadske kompanije SNC Lavalin, kako prenosi britanski Gardijan, državno tužilaštvo vodi krivični postupak zbog sumnji da je rukovodstvo te kompanije platilo mito u vrednosti od 48 miliona dolara porodici Muamera Gadafija u Libiji, kako bi im on osigurao unosne ugovore. List navodi da se podmićivanje navodno dešavalo u periodu od 2001. do 2011. godine. Nakon Libije prema istom modelu SNC Lavalin uspostavio saradnju sa Vladom Srbije od 2009.

Vlada Srbije je 2010. sklopila ugovor sa kanadskom firmom SNC Lavalin za izgradnju nove Topionice a cena njene gradnje uvećana je trostruko za tri i po godine godine – sa 100 na čak 300 miliona evra.

SNC Lavalin je posao dobio u direktnim pregovorima sa Ministarstvom ekonomije na čijem čelu je bio Mlađan Dinkić i rukovodstvom RTB Bora na čijem čelu je bio Blagoje Spaskovski, koji je u međuvremenu iz Dinkićevog URS-a prešao u SNS, prevevši kompletno opštinsko rukovodstvo u tabor vladajuće većine.

Podsećamo da je Predsednik Vučić u više navrata najavljivao hapšenje Mladjana Dinkića i smenu Blagoja Spaskovskog, koji funkciju poverenika SNS-a obavlja i danas i zdušno priprema njegov doček u Bor u okviru kampanje „Budućnost Srbije“. I ako mu je poslat jasan signal da mu se bliži i politički kraj, on se na toj funkciji predugo „zlatom držao“ stvarajući dugove RTB-u preko 1,2 milijarde eura.  U gradu se neformalno komentariše da je on već našao novog zaštitnika u liku Vuka Jeremića svestan da će se nakon lokalnog šerifa Jutke iz Brusa i njegovih usluga odreći Predsednik Vučić.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !