);

Prvi memorijalni džudo turnir „Slobodan Rakić – Cakan“

Bor, Beograd, 09.03.2019.

Možda ste pomislili da se ovaj turnir organizuje u Boru, gradu u kome je Cakan ostavio nemeriv trag u radu sa mladima – NE. Beogradski klub organizovao je I memorijalni džudo turnir „Slobodan Rakić – Cakan“ koji je odžan u Beogradu u organizaciji Džudo kluba Partizan iz Velikog Mokrog Luga 9. marta 2019..

Prijavilo se više stotina takmičara, od kojih će neki sasvim sigurno u budućnosti braniti boje Srbije na međunarodnim takmičenjima.

„Ovaj turnir je posvećen legendi džudo sporta u Srbiji. Imamo dosta prijava, a očekuju se dolazak velikog broja takmičara iz okolnih zemalja. Očekujemo veliko dešavanje i da ćemo bar donekle ispoštovati lik i delo gospodina Rakića“ rekao je Stevan Stojanović, trener Džudo kluba Partizan Veliki Mokri Lug i jedan od organizatora.

Rezultat-turnir-Cakan

Turnir je otvorio Branko Stolić, predsednik kluba.“Džudo je relativno mlad sport i u današnjem obliku je nastao 1882. godine kada je otac savremenog japanskog sporta dr Džigoro Kano osnovao prvi klub u Japanu. Prvi džudo klub osnovan je u Beogradu 1955. godine, a olimpijski sport je postao 1964. Džudo poslednjih godina dostiže veliku popularnostu našoj zemlji i regionu i privlači sve veću pažnju mladih i dece. Činjenica je da današnja deca se sve manje kreću i da imaju navike da vreme provode ispred kompjutera i televizora. Zato sve više dece ima problema sa prekomernom težinom, smanjenom fizičkom sposobnošću kao i deformitetims kičme i stopala“ rekao je Stolić.

Rezultat-turnir-Cakan-

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !