);
Breaking News

Održana 9. protestna šetnja #1od5miliona

Bor, 15.03.2019.

Deveta protestna šetnja pod sloganom #1od5miliona otpočela je govorom Irene Živković i Marije Janjušević ispred Doma kulture Bor. Okupljeni gradjani su potom krenuli u protesnu šetnju uobičajenom trasom.

Irena Živković je pročitala nove zahteve potpisnika dokumenta „Sporazum sa narodom“ i obavestila da je za 13. april, ukoliko se vlast ogluši o zahteve, najavljen veliki narodni protest u Beogradu, na koji će biti pozvati građane iz cele Srbije.

Okupljenima se kao gost obratila Marija Janjušević, narodna poslanica Srpskog pokreta “Dveri”.

“Ja sam ovde večeras došla pozvana, došla sam među svoje prijatelje, a Vučić dolazi na silu i dovode na silu sendvičare i ljude koji su primorani iz raznoraznih razloga”, rekla je Marija i dodala da neće dozvoliti da i dalje “taoci Vučićevog režima”, dodavši “Nama svima ne nedostaje kultura, rad, vrednoća, sve mi to imamo. Vučiću mi nismo ološ. Ološ su oni koje si doveo na vlast da pljačkaju ovaj narod. Sramota je da se poziva na bivšu vlast, jer ono što tamo nije valjalo on je doveo kod sebe, da nastave, da usavrše pljačku, ali iznad svega ono što je i meni kao ženi i Srpkinji od ključne važnosti u ovom trenutku, izdaja i prodaja Kosova i Metohije koju sprovodi AV a za koju će da optuži sve nas”,

Pored redovnih transparenata a večerašnjom se pojavilo i par novih koji se odnose na najavljenu posetu Predsednika Vučića Boru za 16.03.2019.

Protesti „1 od 5 miliona# održani su večeras u više gradova u Srbiji. Večeras su pored gradjana Bora šetali i građani Novog Sada, Niša, Užica, Čačka, Vranja, Zaječara, Smedereva, Valjeva, Subotice, Šapca, Pančeva, Vršca, Kruševca, Aranđelovca, Loznice, Leskovca, Paraćina i Kikinde.

Оставите одговор