);
Breaking News

Vučić u Topionici Zijin Bor cooper

Bor, 15.03.2019. MCBor

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, obilaskom pogona topionice bakra „Zijin Bor Cooper“.

Nakon Topionice u toku dana obići će Rogljevačke pivnice i Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ u Negotinu zatim u Kladovu rekonstruisanu OŠ „Vuk Karadžić“ a u Rtkovu poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaće s lokalnim poljoprivrednicima, a za 17 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate gradjanima.

Vučić je prvo razgovarao sa rukovodstvom kompanije, a zatim se se obratiti radnicima i obišao pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom „Zijin Bor Cooper“ Longom Hiem.

Kineska kompanija Ziđin će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Time će se, istakao je on, šestostruko povećati proizvodnja u narednih šest godina, a najveći deo tog novca biće namenjen upravo za RTB Bor. – Očekujemo da za šest godina proizvodnja bude veća – trostruko ovde u (RTB) Boru. Dosta je bilo laži u poslednjih dvadest godina bivšeg rukovodstva RTB-a.

Povodom centralnog obraćanja predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić, danas u 17,00, ispred sedišta SNS Bor postavljena je bina na delu ulice Moše Pijade. Saobraćaj na ovom delu glavne borske ulice zabranjen je do nedelje.

Kampanja „Budućnost Srbije“ otpočela je 7. februara, sa ciljem da predsednik Vučić građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su planovi, ali i da u razgovoru sa gradjanima čuje njihove sugestije i primedbe.

Оставите одговор