);

Video: 5. sednica Skupštine grada bez opozicije

Bor, 18.03.2019.

5. sednica Skupštine grada donela je 23. odluke i dva prekida. Sednica je prekinuta na 10 minuta pre usvajanja dnevnog reda. Saša Stanković odbornik Srpskog pokreta Dveri nije želeo da napusti govornicu jer mu je zbog prekoračenje vremena za prijavu povrede poslovnika i isticanja transparenta “Kosmet srce Srbije” reč oduzeta.

“Da li je poseta poseta premijara i predsednika države bila privatna? Da li smo mi kao gradski odbornici trebali da budemo obavešteni o tome ili ne? Da li je on (Aleksandar Vučić) došao kao predsednik Srpske napredne stranke ili svih građana?”, pitao je za govornicom Stanković. Dragan Žikić (SPS), predsednik gradske Skupštine nije znao odgovore na postavljena pitanja pa ga je autoritarno pozvao da se udalji od govornice istovremeno dajući pauzu od 10 minuta.

Odbornici izborne koalicije “Mi ili Oni” bojkotovali su sednicu Skupštine Grada Bora, prema izjavi sa konferenciji za medije: „Iz više razloga, a u prvom redu je činjenica da se od prošlih lokalnih izbora, za godinu dana, gotovo ništa nije promenilo nabolje. Ostala su puka obećanja aktuelne vlasti, a predlozi, sugestije i primedbe opozicionih odbornika uopšte se ne shvataju ozbiljno i ne uvažavaju . I dalje se, na primer, krije prava istina o situaciji u javnom sektoru.“ Odbornica Svetlana Anđelković rekla je da bojkotovanje skupštinskog zasedanja “ne znači da se odustaje od borbe za dokazivanje koliko je sistem urušen i podložan korenitim promenama”.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić rekao je: Aleksandar Vučić je predsednik svih građana Srbije, kao što sam ja gradonačnik svih Borana.“ komentarišući odluku opozicije da ne učestvuje u radu Skupštine. “Danas, da je bitno i da neko razmišlja o građanima Bora, sedeo bi ovde, govorio i razmatrao dnevni red. Nije im bitan grad, bitno je da naprave scenu. Ovo što je danas bilo ovde je farsa kao i sve ove farse koje dešavaju u Beogradu i svuda. Ni u jednom trenutku niko od nas ovde odbornika pozicije nije, niti će vređati bilo koga koji učestvuje u protestnim šetnjama bez obzira što građani pričaju da im se to ne sviđa”, kazao je Milikić.

Skupština je donela Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na području grada Bora, predlog promene Poslovnika Skupštine grada Bora. Usvojena su i stara-nova kadrovska rešenja o izboru direktora u JKP “3. oktobar” (Dalibor Orsovanović), JKP “Vodovod” (Goran Pavić) i Javnog preduzeća za stambene usluge “Bor” (Slaviša Frišković).

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !