);

Savez za Srbiju i Dveri o incidentu tokom posete Aleksandra Vučića Boru

Bor, 22.03.2019.

Na konferenciji Saveza za Srbiju u Boru, prisutnima se obratio Saša Stanković, odbornik SP Dveri, a konferenciji su prisustvovali i Vladimir Stojičević – Udruzenje Glasno za omladinu i Irena Živković – USS Sloga.

Saša Stanković je obrazložio i objasnio skorašnje dešavanje u Boru u okviru kog je bio napadnut, a zatim i priveden od strane borske policije.

„Kao odbornik grada Bora i kao građanin, došao sam sa prijateljima da čujem šta ima da kaže Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji nas je posetio u subotu. Mojim prijateljima je oduzet transparent na kome je pisalo „Kosmet je srce Srbije“ i udaljeni su sa skupa. Ja sam nosio transparent na kome su citirani Njegoševi stihovi i nisam ničim remetio skup niti ugrožavao bilo koga. Zatim su me osobe čiji identitet ne znam, a pretpostavljam da su iz privatnog obezbeđenja Aleksandra Vučića, napale. Od njihove agresivnosti me je praktično spasila reakcija borske policije, koja me je privela. Na rad borske policije nemam drugu zamerku sem pitanja:“ Zašto nisu privedene i osobe koje su me napale? Shodno zakonu ću ovo pitanje postaviti i u zvaničnoj formi i zatražiću ostavku načelnika borske policije“. – rekao je Saša Stanković. On je istakao i da protokol posete Predsednika države treba da izgleda drugačije, da je Predsednik trebao da izađe iz zgrade Opštine, a ne iz sedišta SNS- a.

„Sa borskom policijom od početka protesta 1 od 5 miliona imamo dobru saradnju, komunikaciju i na svakom protestu su štitili bezbednost građana. Protesti u vidu mirnih šetnji će biti nastavljeni, svakog petka u 18h, sa okupljanjem ispred Doma kulture.“ – rekla je Irena Živković, najavivši da će govornici na protestu 22. marta biti: gošća Tijana Hegić iz udruženja Protiv diktature i domaćin Saša Stanković gradski odbornik iz Srpskog Pokreta Dveri Bor

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !