);
Breaking News

Bor obeležio značajne ekološke dane

Bor, 22.03.2019. MCBor

Povodom obeležavanja ekoloških datuma (Svetski dan šuma, meteorologije i voda), večeras je u Narodnoj biblioteci u Boru, održana tribina u okviru EKOLOŠKIH dana Bora a u organizaciji DMI Bor.

 Kao učesnici tribine, bili su i učenici Tehničke škole, Jovana Vasić i Lazar Jovanović (tehničari za zaštitu životne sredine), pod mentorstvom nastavnice Milene Doberšek, sa prezentacijom Voda i zdravlje. Cilj njihove prezentacije bio je da upozna prisutne sa značajem vode za ljudski organizam, posledicama upotrebe higijenski i mikrobiološki neispravne vode, ali i sa merama zaštite voda od kojih je jedna usmeravanje otpada u reciklažne tokove, što i predstavlja imeprativ savremenog drustva.

Obeležavanje Svetskog dana šuma, 21. mart proglašen je Svetskim danom šuma. U cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šumskog pokrivača, ali i očuvanja svakog mogućeg stabla, grupa učenika smera Tehničar za zaštitu životne sredine, uz podršku i pomoć članova Tima za zaštitu životne sredine Tehničke škole, oplemenila je deo školskog dvorišta posadivši pet sadnica četinara.

Tim malim delom dali su veliki doprinos prirodi i njenom okruženju. Broj posađenih sadnica simboliše ocenu koja se dobija za maksimalno postignute rezultate tokom školovanja – odličan (5).

U susret proleću i obeležavanju Svetskog Dana lastavica i vrabaca, učenici obrazovnog profila Tehničar za zaštitu životne sredine, odeljenja IV-1, napravili su hranilice za ptice. Hranilice su izradili od upotrebljenih materijala, i samim tim dali dodatni doprinos prirodi. Slogan svih njihovih ekoloških i humanih aktivnosti glasi – Bidi u trendu, recikliraj! #budiutrendurecikliraj

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !