);

Foto:Šarbanovac – Razvoj sela prioritetan zadatak

Bor, 22.03.2019.

Osim potencijala u rudarstvu područje na kom se nalazi selo Šarbanovac ima odlične uslove za razvoj primarne stočarske proizvodnje.

Članovi Gradskog veća Ljubiša Repedžić i Danijel Aleksić u okviru saradnje sa gradjanima obišli su Šarbanovac i prisustvovali razgovoru na kojima su prezentirane aktuelni trendovi u poljoprivrednoj proizvodnji. Predstavljeni su programi subvencije koje je pokrenuo grad Bor. Čulo se da nedostatak subvencija u poljoprivredi, loša i zastarela mehanizacija i napuštanje sela samo su neki od razloga zašto se u Srbiji pa i Boru ne koriste poljoprivredni potencijali.

Najdan Simeonović iz kompanije Turbo upoznao je prisutne o novim zakonskim odredbama u registraciji poljoprivredne mehanizacije za nesmetano učešće u saobraćaju.

Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Negotina i predstavnik Pionir hibrida upoznali su prisutne o novim metodama tretmana zemljišta,

Bila je ovo lepa prilika da se podrži i mlad bračni par Goran i Dijana Pavlović koji su se opredelili da se bave tovom junadi. Oni su otpočeli investiciju u savremenu farma za 40 do 50 junadi.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !