);
Breaking News

Susreti sela 2019.

Bor, 23.03.2019.

Manifestacija „Susreti sela” predstavlja jedan od najznačajnijih događaja autentične narodne baštine, pesme, igre, običaja i izvornog stvaralaštva našeg kraja.

Ovogodišnji 58. po redu susreti, izuzetne tradicinalne manifestacije, koji su otpočeli, sinoć, 22. marta 2019. godine u selu Šarbanovcu susretom kulturno umetničkih društava domaćina sela:Šarbanovac KUD „Branislav Nušić“ i Slatine KUD „Branko Olar“ svečano je otvorio Gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Manifestacija „Susreti sela 2019“ odvija se po principu dva puta domaćin i dva puta gost. Završna manifestacija  biće  održana u selu Metovnica.  Tema ovogodišnje tradicionalne manifestacije ,,Susreti sela” je: ,,VAŠAR“

Organizatori manifestacije je Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ i kulturno umetnička društva a pokrovitelj manifestacije je Grad Bor.

Raspored takmičenja:

22. marta 2019. godine – Otvaranje tradicionalne Manifestacije ,,Susreti sela“ u Šarbanovcu u 20 sati. Susret između KUD iz Šarbanovca i KUD iz Slatine.

23. marta 2019. godine – Tradicionalna Manifestacija ,,Susreti sela“ u Zlotu  u 20 sati. Susret između KUD iz Zlota i KUD iz Luke.

24. marta 2019. godine – Tradicionalna Manifestacija ,,Susreti sela“ u Bučju u 20 sati. Susret između KUD iz Bučja i KUD iz Oštrelja.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !