);

Aerodrom Bor budući deo Aerodroma Srbije

Bor, Majdanpek, Negotin, Kladovo, 25.03.2019.

Podpredsednica Vlade Srbije i Ministarka Prof. dr Zorana Mihajlović je, zajedno sa ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem, obišla sportsku halu koja se rekonstruiše u Majdanpeku. Zatim su imali sastanke sa načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem i predsednikom opštine Majdanpek Draganom Popovićem i predsednicima Kladova i Negotina i Gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem. „Današnja poseta pokazuje da nema malog i velikog grada za Vladu Srbije, već da ima samo gradova i mesta gde moramo da dođemo i vidimo šta treba da uradimo. Biće puno projekata, most u Milutinovcu biće završen do avgusta, a dogovarali smo se i o rekonstrukciji puteva“, rekla je Mihajlovićeva.

„U rekonstrukciju puteva Borskog okruga, zajedno sa održavanjem, u 2019. godini biće uložene četiri milijarde dinara, dok će u oblasti železnice u Borskom i Zaječarskom okrugu ove i sledeće godine biti uloženo oko pet milijardi dinara“ rekla je Mihajlovićeva vidno zadovoljna rekonstrukcijom sportske hale dodavši „da će nakon završene rekonstrukcije taj objekat biti četiri puta energetski efikasniji, što znači da će imati četiri puta manje račune za struju, odnosno, za grejanje.“

Upitana šta će biti sa aerodorom u Boru i prostornim planom specijalne namena za borski i majdanpečki rudarski basen, ministarka je odgovorila da se nada da će do leta imati sve informacije, kao i strateška dokumeta kineskog partnera, te da će se tada odlučiti da li će aerodrom biti izmešten i šta će se sa njim dešavati.

„Odlučićemo o tome kada aerodrom u Boru bude deo preduzeća ‘Aerodromi Srbije’ sa sedištem u Nišu. Mi ćemo ulagati u taj aerodrom, jer postoje veliki potencijali“, rekla je ministarka i dodala da je to povezano sa velikom budućom investicijom Zijin.

Načelnik Borskog upravnog okruga Vladimir Stanković pozdravivši sve prisutne iskazao je svoje zadovoljstvo: „Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo rezultate ovog sastanka videti već ove godine. Od izuzetne je važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava. Danas je dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini.“

Оставите одговор