);
Breaking News

Primarna zdravstvena zaštita

Bor, Beograd, Zaječar, Negotin, 07.04.2019.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana zdravlja je: „Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”. Tribina 9. aprila 2019. u 18,00 časova u Narodnoj biblioteci Bor

SVETSKI DAN ZDRAVLjA: Tim povodom Ministarstvo zdravlja Srbije organizuje Dan otvorenih vrata u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji. U Boru kao i u 156 zdravstvenih organizacija u Srbiji svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogli su danas da obave besplatne zdravstvene ORL i kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi.

Tribina povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja u utorak 9. aprila 2019. u 18,00 časova u Narodnoj biblioteci Bor organizuje Društvo mladih istraživača Bor sa partnerima u okviru Ekoloških dana Bora 2019.

„Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na zdravlje. Ljudi treba da imaju dovoljno informacija o zdravlju i o potrebnim uslugama da bi na odgovarajući način vodili računa o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije – Kancelarije za Srbiju, svake godine obeležava 7. april, Svetski dan zdravlja, kao jedan od značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja. Ovaj datum i u Boru se već dugi niz godina obeležava u okviru Ekoloških dana Bora.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana zdravlja je: „Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”.

Svetski dan zdravlja je i ove godine prilika da podsetimo stanovništvo na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !