);

Udruženje Toplana o kraju grejne sezone

Bor, Beograd, Šabac, Kragujevac, Niš, 10.04.2019.

Sednica Upravnog odbora direktora toplana u Srbiji održana je danas u Boru.

Goste su pozdravili domaćini, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, uz pozdrave gostima podsetio je da se u borskoj toplani danas odgovornije radi i stvaraju se uslovi za poslovanje bez gubitaka i direktor JKP Toplana Bor, Milutin Simić, zahvalivši što je udruženje izabralo Bor za svoj sastanak, tako da se danas, ovakav skup u našem gradu održava nakon deset godina i da će se potruditi da gosti ponesu najlepše utiske.

-Ove sezone imali smo velikih teškoća koje ćemo do oktobra ove godine uspešno rešiti, od rekosntrukcije B magistrale (projekat vredan 80 miliona dinara) do napajanja toplane strujom iz pravca trafostanice Bor 3. izneo je u svom izveštaju udruženju na kraju grejne sezone 2018-2019 direktor Simić.

Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja Toplane Srbije izjavio je danas da toplane uspešno privode kraju ovgodišnju grejnu sezonu ističući da je na sednici izvršena analiza ovogodišnje grejne sezone, dodavši “ U poslovanju toplana dolazi do bitnih promena. Godine 2017. čak 44 toplane poslovale su pozitivno, a njih deset zabeležile su gubitak. Očekujemo da će ove i narednih godina biti još boljih finansijskih rezultata, ali i kvalitetnijeg grejanja sa realnim cenama, što građane i najviše interesuje – naglasio je Stojanović.

Poslovno udruženje Toplane Srbije koje okuplja 58 toplana. osnovano je zbog međusobne pomoći u svim oblastima rada, organizovanog snabdevanja energentima i efikasnije proizvodnje i distribucije toplotne energije, afirmacije sistema daljinskog grejanja u energetskom sistemu i permanentnog stručnog usavršavanja, kao i edukacije krajnjih kupaca o efikasnom korišćenju toplotne energije i promenama zakonodavnog okvira u oblasti energetike.

Do 2001. godine članovi udruženja bili su sistemi daljinskog grejanja, a od tada na osnovu osnovanog interesovanja članovi postaju i preduzeća čija je delatnost vezana za rad ovih energetskih subjekata. Ova preduzeća su u svojstvu pridruženih članova. Od osnivanja do danas Udruženje broji 58 sistema daljinskog grejanja. Tokom 2007. godine Udruženju su pristupila i dva najveća sistema daljinskog grejanja, JКP Beogradske elektrane i JКP Novosadska toplana, tako da danas možemo reći da nema sistema daljinskog grejanja u Republici Srbiji koji nije član. Organi udruženja su: Skupština, Upravni odbor i direktor. Prve tri godine sedište Udruženja bilo je u Кraljevu, od 2000. do 2018. godine u Užicu, a danas se nalazi u Šapcu.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !