);
Breaking News

Glasno za sela i Glasno za mlade preduzetnike

Bor, 17.04.2019.

Uvidevši ogromne probleme i to iz svih sfera, sa kojima se susreću mladi u Boru, udruženje „Glasno za omladinu“ je pokrenulo dva projekta – Glasno za sela i Glasno za mlade preduzetnike, od kojih je jedan podržan od od strane Zaječarske inicijative i Fondacije „Iskorak“ u okviru donacija „Zimanov fond za mlade„.

Veliki broj mladih sa sela, pre svega srednjoškolaca, ne može da učestvuje aktivno u neformalnom obrazovanju kroz razne vidove treninga, seminara i događaja koji se održavaju većinom u popodnevnim časovima, a zbog neredovnih autobuskih linija. To je jedan od razloga za pokretanje projekta „Glasno za sela„.“ Dugi niz godina se na mlade i njihove potrebe ne obraća dovoljna pažnja. Mladi iz sela su, zbog nemogućnosti prevoza, isključeni iz dešavanja u gradu i postoji doza diskriminacije koja se manifestuje kroz raslojavanje na mlade iz sela i mlade iz grada.

Kroz ovaj projekat ćemo formirati timove u okolnim selima i pomoći ćemo im da detektuju probleme sa kojima se suočavaju, a onda ćemo u vidu dokumenta  zajedno sa njima predočiti te probleme i gradskoj vlasti i apelovati na njihovo rešavanje“ – rekao je Vladimir Stojičević, predsednik udruženja.

U okviru projekta „Glasno za mlade preduzetnike“ ovo udruženje je radilo intervjue sa mladim preduzetnicima, da bi pokazalo primere dobre praksei stvorilo što realniju sliku mladima kako je to biti preduzetnik u Srbiji. Kao sagovornike, što se transparentno nalazi i na njihovoj FB stranici, imali su Bojana Đergovića – vlasnika „Fast food fish bar Sidro„, Tamaru Milošević – vlasnicu „Mega Grill„, Aleksandra Igića – vlasnik „Happy Smiley„, Lidiju Golubović – vlasnicu „Rio Travel Bor„. Godine sagovornika se kreću od 22 do 29, što je pohvalno i ohrabrujuće.

Mladi preduzetnici su kao probleme sa kojima se suočavaju najčešće navodili slabu finansijsku podršku države i lokalnih samouprava, a najčešće su savetovali mladima da budu uporni i istrajni, jer načini postoje, čega su i sami primer.“ – rekao je Vladimir Stojičević o ovom projektu.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !