);
Breaking News

Godišnjica uspešnog rada Doma omladine Bor

Bor, 17.04.2019.

Dom omladine Bor obeležio godinu dana rada. Na svečanosti koja je tim povodom priređena u velikoj sali Doma kulture, predstavljene su aktivnosti udruženja, uručene zahvalnice najzaslužnijim organizacijama i pojedincima a na izbornoj Skupštini izabrano je novo rukovodstvo.

Predsednica u narednom izbornom mandatu biće Marija Perić a njoj će u radu pomagati tim lideri Dragana Dimitrijevska, Danica Nedeljković, Marina Sinanović, Nikola Pešić, Jovan Janjić i Nikola Stojković.

„Dom omladine je već u prvoj godini rada opravdao cilj svog postojanja a brojnim aktivnostima animiran je veliki broj mladi ljudi u Boru.“ – izjavila je Marija u svom obraćanju medijima dodavši  „Od osnivanja samog udruženja mnogo toga se promenilo i možemo da kažemo da veliki broj mladih koristi programe koje Dom omladine pruža a prilagođeni su mladima. U prostorijama Doma omladine održava se ingliš klab, karaoka i filmsko veče, radi dramska sekcija. Mladi muzičari koriste i muzičku sobu, a od nedavno i binu ispred Doma omladine. Dom omladine nastavlja da radi punom parom sa našim aktivistima i novom upravom i nadam se da će se još veći broj mladih pridružiti u aktivnostima koje ćemo realizovati u budućnosti“

Drago mi je sa ove pozicije gradskog većnika za omladinu i kao jedan od inicijatora mogu da podržim sve ovo. Do sada je kroz Dom omladine prošlo 1600 mladih za prvih godinu dana. Računajući da Bor ima 8000 dece i mladih uzrasta od godinu dana do 30 godina, to je ogroman broj mladih koji su prošli ili koristili programe, bili volonter, učesnik ili korisnik nekog programa. U planu je osnivanje kluba čitalaca, kako bismo mogli da omogućimo mladima razmenu knjiga, čitanje i učenje. U planu je i osnivanje haba za mlade kako bi mogli da razvijaju svoje preduzetničke veštine“, rekao je u svom obraćanju Srećko Zdravković, član Gradskog veća za omladinu i jedan od inicijatora formiranja Doma omladine u Boru.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !