);
Breaking News

Naše selo u selima Dubočane i Mala Jasikova

Bor, Zaječar, 17.04.2019.

Borba za opstanak sela se nastavlja -Mišković: Dubočane i Mala Jasikova ulaze u drugu fazu projekta „Naše selo“

„Naše selo“ – naziv je novog projekta Delta Holdinga, kojim ova kompanija želi da pokrene razvoj poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji.

Projektom je planirano i poboljšanje kulturnog i društvenog života u ovim selima i to donacijom sredstava za za obnovu ustanova koje su važne za život celog sela, kao što su škola, dom kulture, dom zdravlja, i za organizaciju kulturnih i zabavnih događaja.

Cilj je da se u što kraćem roku život o selima Dubočane i Mala Jasikova učini kvalitetnijim, za sadašnje meštane, i za one koji su ova sela napustili u potrazi za boljom budućnošću. Dugoročni cilj projekta je da ova naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i da se u sela vrati deo odseljenog stanovništva, posebno mladih pojedinica i porodica, ističu u Delta Holdingu.

Prema rečima Miroslava Miškovića, predsednika „Delta Holding“ kompanije, jedan od najvećih problema koji Srbija ima je nestanak i propadanje srpskog sela.

„Nekada je srpsko selo bio osnov za razvoj Srbije u svakom pogledu, dok danas srpsko selo nestaje. Mi kao društveno-odgovorna kompanija smatramo, da tamo gde je najteže treba da se uključimo. Zato je „Delta“ sa svojim partnerima, pre svega sa Erste bankom, Telekomom ali i drugim partnerima koji će se uključiti, krenula da pokaže, na nekim uzornim primerom, kako treba da izgleda srpsko selo. Pored ova dva sela, sigurno ćemo uključiti još neke delove Srbije, i napraviti primer, na koji način treba da se ugledaju druge kompanije, banke, ali i država Srbija, na koji način treba da pomogne razvoju srpskog sela, jer to znači i razvoj cele Srbije. Drago mi je što smo danas ovde, hoću da se zahvalim na podršsci i budite sigurni da ćemo i dalje nastaviti da podržavamo i radimo na razvoj ova dva sela, kao i drugih sela u Srbiji“, istakao je Mišković.

„Grad Zaječar je u kompaniji „Delta“ prepoznao velikog partnera u pomoći i obnovi naših sela. Mi smo otvorili vrata ovakvom jednom projektu, jer smo prepoznali da je on veoma bitan za sela u našem regionu. Sve ono što grad treba i mora da uradi, mi ćemo uraditi, i ono što svi očekuju da ćemo da kažemo je da taj put bude rešen, u najavi je da se on uradi, kako bi infrastrukturu mogli da dovedemo do nekih normalnih tokova. Ja se nadam da će se ovaj projekat proširiti i na druga zaječarska sela“, istakla je zamenica gradonačelnika Zaječara, Marina Milić.

Оставите одговор