);
Breaking News

282 radna mesta na 16. Sajmu zapošljavanja

U Boru za 5.029 nezaposlenih na 16. Sajmu zapošljavanja, 33 poslodavca iskazalo potrebu za ukupno 282 radnika.

Sajam je otvorila Milena Stanojković, članica Gradskog veća Bora podsetivši da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva kroz aktivne mere za zapošljavanje.

“Današnji sajam zapošljavanja je izvanredna prilika za sve one koji su u potrazi za poslom, kao i za poslovavce koji nude i traže nove kadrove, da reše problem nezaposlenosti. Lokalna samouprava i grad Bor zaista prepoznaju ovo kao jedan veliki problem koji se trudimo da rešimo putem te razvojne komponente budžeta. Ove godine za aktivnu politiku zapošljavanja odvojeno je 20 miliona dinara. Narednim rebalansom koji nam predstvoji ćemo zasigurno dodati još minimum toliko sredstava da budu na nivou prošlogodišnjih, ako ne i veća, tako da je to još jedan od načina na koji se lokalna samouprava trudi da pomogne sugrađanima da reše problem nezaposlenosti“, istakla je Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru.

Najveće interesovanje izazvala je kompanija “Serbia Zijin Bor Copper” (bivšem Rudarsko-topioničarskom basenu Bor) potrebom za više od 50 novih radnika raznih struka.

“Najveće interesovanje je bilo ispred štandova rudarskih kompanija jer ceo ovaj grad vidi perspektivu u tome. Oni primaju dosta radnika. Nacionalna služba za zapošljavanje ovim sajmovima ostvaruje posredovanje na najdirektniji mogući način između poslodavaca i nezaposlenih, “licem u lice”. Nezaposleni od poslodavca mogu da saznaju više informacija od onoga što u samom tekstu konkursa nije navedeno i da dobiju pravu informaciju o trenutnim mogućnostima zapošljavanja i nekima koji će biti u narednom periodu, kazala je Sonja Stanković, direktorka borske filijale NSZ.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na kraju februara nalazilo se 5.029 nezaposlenih.

Оставите одговор