);
Breaking News

22. april: #DanPlaneteZemlje

Bor, 22.04.2019.

Danas je 22. april. Taj dan se od 1970. godine u celom svetu obeležava kao dan naše planete #DanPlaneteZemlje. To je dan kada se ljudi širom sveta sete planete na kojoj živimo, sete se ožiljaka koje joj nanosimo iz dana u dan. Sete se, planiraju kako da joj pomognu… a onda taj dan prodje, i većina zaboravi….

Mnogi od nas zaboravljaju planetu na kojoj živimo. Zaboravljaju da ona nije tu samo zbog nas. Mi ljudi, ta vrsta koja sebe naziva najnaprednijom, samo smo jedni od najmladjih stanovnika ove planete. Nismo dugo ovde ali planeti pravimo najviše problema. Menjamo je, narušavamo njen miran život a većina nas toga nije svesna.

Dan naše planete prigodno simbolizuje i Google danas poseban logo:

https://www.google.com/?doodle=120799406&hl=sr&gl=rs&source=sh/x/do&nord=1

Omladina Bora je juče nastavila akciju čišćenja divljih deponija na staro banjskom putu. „Nakon 5 sati rada na jako nepristupačnom terenu, i više od 80 punih džakova svakojakog smeća, izvađene gomile otpada koji nije mogao ići u džakove ili kese, napunili smo i izvezli 7 punih kamiona otpada… i naravno još uvek nismo ni na pola puta do rešenja.“ poručuju iz Alternative Bor.

https://www.google.com/?doodle=120799406&hl=sr&gl=rs&source=sh/x/do&nord=1

https://g.co/doodle/wzyd3y

https://g.co/doodle/wzyd3y

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !