);

Toplana je ponovo „proradila“

Bor, 07.05.2019.

Dok je u i Boru grejanje ponovo počelo sa radom, zbog niskih temperatura, jutros samo 6 stepeni celzijusa i hladnih stanove, i u Kraljevu i Beogradu radijatori topli, jer kako kažu toplana je ponovo „proradila“.

„Nadzorni odbor je odlučio, da u skladu mogućnosti, grejemo grad i u maju kad temperatura padne ispod deset stepeni. Smatramo da je dobro što je u stanovima bilo toplije jer je Đurđevdan i slava Crkvene opštine Bor i mnogih naših građana. Zaista, tu nema ničeg lošeg, pogotovu što je preporuka nadlženih u državi da se dežura do 3. maja. Mi smo i 23. aprila jedini u Srbiji imali grejanje u stanovima, što je uglavnom prošlo nezapaženo, ali je očevidno da se trudimo da poboljšamo ceo naš rad i narednu zimu dočekamo spremniji nego ikad ranije, recimo od kada je Toplana izašla iz sistema RTB-a. A to što ima i drugačijih mišljenja, to je apsolutno razumljivo i svaka dobronamerna primedba i kritika je od koristi. Bez obzira na sve, sezona je završena uspešno“ – kaže Milutin Simić, direktor JKP Toplana Bor. 

„Grad je obezbedio ukupnono 80 miliona dinara da se B-magistrala kompletno uradi kako valja i to je garancija da iduća sezona može spokojno da se očekuje. Imali  smo čak 15 većih “pucanja” vrelovoda na tom delu mreže. Građani su imali strpljenja tokom zime kad su radijatori bili mlaki ili hladni. Četiri puta smo umanjivali račune za nekvalitetno grejanje ili neisporučenu toplotnu energiju, jednaput i za ceo grad. Ranije toga nije bilo, i ako se i dešavalo – podnošeni su pojedinačni zahtevi. Sada se to efikasnije rešavalo i bez zvaničnih zahteva građana. Uveli smo i treću, noćnu smenu, tako da se, prvenstveno na pucanju vrelovodnih cevi, radilo i dan i noć. Pre dve nedelje smo premostili i dovod struje koja sada stiže sa najbliže trafo stanice, a ne iz Krivelja, gde je zbog preopterećenosti dolazilo do čestih “strujnih udara”. Postaraćemo se da što pre rešimo i pitanje energenata za narednu sezonu.“-dodao je Simić.

Оставите одговор