);
Breaking News

Kakva je uloga rukovotstva RTB Bor u pljački veka od 900 kg zlata?

Bor, 08.05.2019.

Iz Bora nestalo skoro 900 kilograma zlata, širi se krug osumnjičenih!Vrednost nestalog zlata je skoro 37 miliona evra, pišu „Novosti“ a prenose mnoge dnevne novine.Rukovodstvo nezna gde im je nestalo zlato !!!

Istražni organi su do sada ispitali više od 50 svedoka, među kojima i najodgovornije ljude iz nekadašnjeg RTB. Na pitanje kako je moguće da na kraju godine, kad se svode bilansi stanja, nisu primetili da im fali zlato, svi su odgovorili da ne znaju.

Prema poslednjim informacijama, krug osumnjičenih proširen je za još pet osoba. Međutim, sumnja se da će do kraja postupka lista osumnjičenih za „pljačku veka“ biti mnogo duža. Poznata je ona narodna: Riba smrdi od glave … a čisti se od repa važi li ona i za PRO-VIZIONARSKO poslovanje i rukovodjenje po BLAGOJEVOM ZAKONIKU saznaćemo tokom istrage koja se sve više zahuktava.

Kakva je uloga bivšeg generalnog direktora? Opšte je poznato da je isti uticao na Vladu Srbije da promeni Upravni odbor i Skupštinu RBB Bor u trenucima kada su zvanično tražili izveštaj o metal bilansu za 2014. godinu i kada su signalizirali da u izveštaju o poslovanju nedostaje 500 kg zlata. U gradu se šuška da bi usporio istragu i pažnju javnosti, kao vešti poliitički manipulator, podmeće proteste meštana lokalnih sela novom rukovotstvu Zijina i političkim liderima.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !