);

Foto-video: Vojna parada Odbrana slobode

Niš, Beograd, Bor, 10.05.2019.

Redakcija Medija centra Bor na prikazu sposobnosti vojske i policije u Nišu „Odbrana slobode“.

U Nišu je održana vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom, a centralnoj proslavi „Odbrana slobode“ prisustvovao je najviši državni vrh, uz brojne zvanice iz zemlje i inostranstva

Na ovom jedinstvenom spektaklu i na nebu i na zemlji učestvovalo 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 letelica. Defilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni. Najveću pažnju publike privukli su avioni „mig 29“, helikopteri Mi-35 i modernizovani tenk T-72. Veliki aplauz zaslužio je egzercir Garde VS.

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je prikaz ocenom „vrlo dobro“.

Građani su mogli da vide borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „hamer“, artljerijske sisteme „oganj“, borbena vozila „lazar“, artiljerijska oruđa „nora“, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije „šumadija“, „alas“, „miloš“, „oganj modularni“, „oganj digitalni“, „pasars“ i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1500“ i „1500 plus“. Prikazana i modernizovana verzija ruskog tenka T-72 B3 za koji posada kaže da je to jedan od najboljih tenkova na svetu. Predstavljena su i dva helioptera Mi-35. 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !