);
Breaking News

30 godina se kralo u RTB Bor

Bor, 14.05.2019.

Kradje pokrivane lažnim Izveštajima instituta i fakulteta. Zbog lošeg poslovanja u RTB „Bor“, krađe pet tona zlata i 1,3 milijarde evra duga odgovornost mora da snosi direktor, apeluju gradjani

Ekonomista Branko Dragaš tvrdi da krađe u RTB Bor idu od generalnog direktora Blagoja Spaskovskog nadole. „Poslednjih 30 godina u RTB Bor se krade. U redu što je policija ove uhapsila, ali šta ćemo s krađom bivših direktora i ovog sadašnjeg, koji su prodavali ne samo zlato nego i bakar ispod cene? Krađe se vrše od generalnog direktora nadole. Poslovodstvo je konstantno kriminalno. Svi generalni direktori su krali. Spaskovskog niko ne sme da dira. I niko ne pita šta je sa onim silnim novcem od investicija“ kaže Dragaš.

„Odavno je trebalo da Vlada smeni Spaskovskog. Zaprepašćen sam što je on uopšte na direktorskoj poziciji. Neverovatno je da svi režimi prolaze, a jedino on opstaje, iako je ogrezao u dubokom kriminalu. Očigledno na volšeban način podmićuje ljude. Njega treba hitno smeniti i uhapsiti“ – kategoričan je lider SRS Vojislav Šešelj.

Podsetimo, Kurir je prvi, krajem 2017. objavio seriju tekstova o pljački zlata u RTB Bor, kao i da policija uveliko češlja dešavanja u tom rudniku. U izveštajima za 2015. i 2016. uočeno je da nedostaje čak oko 800 kilograma zlata. Međutim, to je samo vrh ledenog brega. Iz RTB Bor je ukradeno više od pet tona zlata, čime je država Srbija oštećena za oko 150 miliona evra. Pljačka je izvršena krađom tzv. anodnog mulja iz kog se dobija zlato. Sumnja se da iza svega stoji Blagoje Spaskovski, prvi čovek RTB Bor.

U dnevnom listu NOVOSTI: Lažnim izveštajima hteli da prikriju krađu 900 kg zlata?  Lažirane Izveštaje koje je ITNMS-a dostavljao RTB „Bor“ potpisivao je dr Vladan Milošević zet Blagoja Spaskovskog, koji pored funkcije zamenika direktora Instituta ITNMS je i rukovodilac u kompanijama Balkan Gold i kandaskoj ERIN Ventures.

Ovakvim izveštajima godinama su pokrivali negativne proizvodne bilanse i malu proizvodnju bakra, zlata i ostalih metala koji su na volšeban način nestajali iz proizvodnog procesa i pogona RTB-a Bor.

Pozivamo Vas da u okviru ANTIKORUPCIJSKE BORBE koju je vodi državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem a uključilo se i gradsko rukovotstvo slobodno na naš meil mc@kcbor.net nastavite i dostavite vaša saznanja i dokumentaciju za pokretanje novih istražnih radnji o koruptivnom upravljanju u RTB Bor, javnim preduzećima i gradskim institucijama.

Оставите одговор