);

Preventivom protiv poplava

Bor, 15.05.2019.

Čišćenjem vodotokova protiv poplava U poslednja 24 časa na području Gradske uprave Bor palo je 26 litara kiše po kvadratnom metru. Svi članovi tima za odbranu od poplava su u pripravnosti, a JKP Vodovod uveo je 24-časovno dežurstvo.

„Danas imamo potpuno drugačiju sliku u odnosu na 2017, 2018. godinu i da smo pet seoskih mesnih zajednica očistili, kompletne vodotokove drugog reda i sve predviđene ili padavine koje se očekuju u nekim narednim periodima smatramo da nisu rizične po grad Bor i po naše mesne zajednice“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Otklonili smo opasnost zbog nastalog mulja, da tu dođe do izlivanja reke, a ujedno smo stvorili  veliki alternativni vodozahvat koji bi koristio u slučaju velikih požara“, ističe Danijel Aleksić, član Gradskog veća. 

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Miodrag Marković ističe spremnostjedinice i da ima dovoljno materijala za učvršćivanje rečnih obala i ostalih vodotokova, a preventivno su preduzete sve mere da ne dođe do izlivanja kanalizacije u pojedinim gradskim ulicama.

Оставите одговор