);

Bor: Svetski dan porodice

Бор, 15.05.2019. KZM: Саопштење

Поштовани суграђани, 

сазвали смо ову конференцију за штампу да укажемо на по нама, главни проблем у нашој земљи, а уједно и у нашем граду. 

Породица која је основна ћелија сваког друштва и државе, тренутно је најугроженија категорија код нас.

Обраћамо вам се данас 15. маја на Светски дан породице, мада дан породице треба бити сваки дан у календарској години.

Граде се сигурне куће, држе предавања о спречавању насиља, о утицају алкохола и опојних средстава, у преводу покушавају да лече последице, а не узрок. Са друге стране закони који се доносе више доприносе разарању породице него изградњи, а на медијима се промовише неморал и деструкција у виду разних ријалитија, где је нормално да девојка од 20 година буде са деком од 75 и остали дегутантни садржаји.

Ми треба да помогнемо породицама да оне опет постану најсигурније куће за све њене чланове, јер у таквој кући неће бити ни насиља, ни беле куге, ни свих осталих модерних болести овог потрошачког друштва, где град Бор држи неславан рекорд по броју разведених бракова у Србији.

Ми већ имамо направљену стратегију у виду Породичне декларације, где предвиђамо да направимо округли сто где ћемо окупити све релевантене чиниоце: и позицију и опозицију, представнике удружења родитеља, Центра за социјални рад, МУПа, Цркава, психологе и наравно медија.

Тако ће свако у оквиру свог аспекта дати предлоги, а сви заједно радити на промовисању позитивних вредности. Представници локалне самоуправе тако што ће предвидети средства ове пројекте, медији кроз снимање и емитовање садржаја који промовишу породичне вредности, Народна библиотека и друге установекроз простор, где ћемо са напред поменутим удружењима и установама одржавати трибине на тему родитељства и охрабривати младе људе да ступе у брак и имају потомство, више радионица на часовима грађанског васпитања у школама…

Први корак у томе плану биће крајем овога месеца, чим временске прилике дозволе, организовање потпуно аполитичне манифастиције: “Остави телефон, играј се са дететом”, где ћемо кроз један спортско-забавни карактер манифестације указати на потребу да се више времена треба проводити са својом породицом.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !