);

Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.

Bor, Beograd, Niš, 17.05.2019.

Drugi međunarodni simpozijumu „Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.“ biće održan u Nišu od 17. do 19. juna 2019.

Ove godine na Simpozijumu će se okupiti vodeći stručnjaci iz celog sveta čiji je cilj da se kroz multidisciplinarni pristup problemu dođe do što celovitijeg odgovora na pitanje kakve je posledice po živote i zdravlje ljudi i po životnu sredinu ostavilo dejstvo oružja sa osiromašenim uranijumom dvadeset godina nakon NATO bombardovanja SRJ. Simpozijum će bitiposvećen novim saznanjima i rezultatima novih istraživanja u ovoj oblasti, a najavljeno je učešće pravnika, lekara, ekonomista, stručnjaka za zaštitu životne sredine i humanističkih nauka iz celog sveta.

Na prošlogodišnjem naučnom skupu, pored domaćih stručnjaka, učestvovalo je više od 20 gostiju iz međunarodne zajednice čiji su radovi publikovani u zborniku radova na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. 

Organizatori Simpozijuma su Advokatska kancelarija Aleksić, Asocijacija za bezbednost kritične infrastrukture i Pravoslavna akademija nauka, umetnosti, veština i inovacija Srbije. Međunarodni simpozijum se ove godine održava uz podršku Ministarstva za rad i zaštitu životne sredine Republike Srbije, Ministarstva pravde Republike Srbije, Instituta za menadžment Skoplje, Fakulteta za bezbednost Univerziteta u Skoplju, Fakulteta za inžinjerijski menadžment u Beogradu, Beogradskog foruma za ravnopravnost, a očekujemo podršku i drugih ministarstava, državnih institucija i univerziteta.Detaljne informacije o Simpozijumu dostupne su na sajtu https://uranium238.org/simpozijum

U Italiji je održan skup posvećen posledicama korišćenja osiromašenog uranijuma, na kojem je učestvovala i srpska delegacija, a sa koje je poručeno da je vreme da se čuje istina i da NATO nikada više ne bi smeo da koristi osiromašeni uranijum.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !