);
Breaking News

Video:Matura 2019

Bor, Beograd, Zaječar, Kragujevac, Vranje, 30.05.2019.

MUP Srbije je ove godine otpočeo veliku kampanju pod nazivom „Matura 2019-Odrasti“ u kojoj je učešće uzelo nekoliko poznatih ličnosti. Bor Maturski ples: Amfiteatar Doma kulture 4. juna 2019.

Kampanja ima za svrhu preventivno delovanje u cilju smanjenja stope negativnih pojava koje su u vezi sa krajem školske godine i proslave maturskih večeri i da policijska sirena ne bude muzika za kraj proslave mature.  Cilj je da se skrene pažnja javnosti, pogotovo ciljnoj grupi koju predstavljaju svršeni srednješkolci-maturanti da na proslavama maturskih večeri ne izlažu sebe i druge opasnostima koje su uzrokovane upotrebom alkohola narkotika.

Svim srednjoškolcima koji ovih dana obeležavaju kraj školske godine i ulaze u svet odraslih želimo da ove lepe dane proslave sa stilom. Bezbedno, bez alkohola, droge i nasilja.

Biti odrastao znači biti odgovoran.
Biti odgovoran znači donositi pametne odluke, znajući da svaka od njih sa sobom nosi neku posledicu.
Biti spreman na posledicu znači biti odrastao.

Službenici policije ohrabruju i pozivaju maturante da im se uvek obrate za pomoć, ističući da je i ova preventivna akcija način da se mladima ukaže na iskušenja pred kojima se mogu naći i na pogrešne odluke kojima mogu ugroziti i svoj i tuđi život a posebno ugroziti svoju budućnost.

U organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu grada Bora“ i borskih srednjih škola 4. juna 2019. godine petu godinu za redom u Boru organizuje se tradicionalna manifestacija ,,Maturski ples” gde će maturanti svih borskih srednjih škola izvesti svoj zajednički ples. Nakon toga biće priređen koncert Lexington benda povodom završetka školske godine  u  Amfiteataru Doma kulture u Boru. Maturnati, Borani i njihovi gosti imaće prilike da uživaju u mnogobrojnim  hitovima ovog poznatog benda kao što su: Dobro da nije  veće zlo, Potraži me, Pijane usne, Cvijeće, Bosanka, Prišla…, kao i hitovima poznatih grupa i pevača koje će Lexington izvesi na svoj način. Program: 

  • 18:00  sati – okupljanje maturanata
  • 18:30 sati – defile maturanata gradskim šetalištem
  • 19:00 sati – program koji su pripremili maturanti sa zajedničkim plesom
  • 20:00 sati – koncert Leksington benda
Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !