);
Breaking News

Donacija Softvera za neprofitne organizacije

Bor, Zaječar, 04.06.2019.

Microsoft je objavio globalnu dostupnost Office 365 paketa za neprofitna udruženja i kvalifikovane nevladine organizacije (NVO) u okviru svog programa za donaciju softvera. Putem Microsofta mnoge velike softverske kompanije nude donacije svojih softverskih rešenja preko organizacije TechSoup Balkans.

TechSoup Balkans deo je globalne TechSoup inicijative koja kroz donaciju licenciranih softwera unapređuje rad neprofitnih organizacija u svetu. TechSoup Balkans fokusiran je na četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, i trenutno jača informatičke (IT) kapacitete za preko 3000 neprofitnih organizacija, što uključuje muzeje, biblioteke, religijske institucije i sportske klubove.

Proces donacija vrlo je intuitivan. Sve što je potrebno jeste da registrujete Vašu organizaciju na TechSoup Balkans sajtu, a nakon što tim odobri registraciju, možete naručiti software koji Vam je potreban. Pri naručivanju licence, plaća se administrativna naknada koja je ekvivalentna 2% do 9% komercijalne cijene proizvoda. Plaćanje se vrši po predračunu, a sve licence dobijate direktno od naših donatora.

Lista raspoloživih donacija može se naći na TechSoup Balkans sajtu, no kako bismo Vam uštedjeli vrijeme, istu listu smo pretočili u kratak PDF dokument koji se nalazi na sljedećem linku – https://bit.ly/2HFIVIQ.  U dokumentu se nalazi i poređenje komercijalnih cijena sa iznosom administrativne naknade. Npr. za 10 Office Standard licenci, Vaša ušteda je 3310 EUR, dok je za 5 AutoCAD (Autodesk) licenci ušteda 10155 EUR.

Uštede-po-donacijama

TechSoup Balkans tim spreman je za sva pitanja i podršku pri predstavljanju ideje Vašim kolegicama i kolegama.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !