);

Moje je pravo da rastem zdravo

Bor, jun 2019.

U osnovnoj školi Dušan Radović u Boru, održana je tribina kojom udruženje građana Izbor postoji započinje kampanju pod nazivom „Moje je pravo da rastem zdravo“.

“ Ova kampanja će trajati sve do septembra, činiće je dečija pozorišna predstava, par tribina, manji koncert, razne igre na otvorenom, izleti u prirodu. Kampanja promoviše zdrav rast i razvoj dece, a ima za cilj prikupljanje sredstava za opremanje osnovnih škola školskim ormarićima u gradu i u okolnim selima. “ – Irena Živković, predsednik UG Izbor postoji.

U svojstvu predavača na ovoj tribini našli su se dr Igor Jošić – spec.fizijatrije, dr Miroslav Tatić – spec.ortopedije i Aleksandar Vlahović – direktor škole Stanoje Miljković.

Svaki od njih se osvrnuo na problem sve češćih deformiteta kičme kod dece, a složili su se u preporukama da treba promovisati fizičku aktivnost, kako deci tako i roditeljima.

Tribini su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, koji su u toku diskusije sa građanima, rekli da ovo jeste bitna tema i da moramo zajedno raditi za opšte dobro najmlađih Borana.

„Pokušaćemo da, preko ove kampanje, prikupimo sredstva za ormariće, a lokalnu samoupravu pozivam da se priključi kampanji jer pored ormarića ima još puno toga što bi se moglo rešiti i bez ulaganja nekih velikih sredstava. Ova tribina treba da konstatuje problem, a kroz kampanju ćemo i pronalaziti rešenja“Irena Živković

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !