);

Timočani radosno dočekali Aleksandra Vučića

Bor, Boljevac, Sokobanja, Knjaćevac, Zaječar, 15.06.2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je u Boljevcu kampanju „Budućnost Srbije“, u okviru koje obilazi Zaječarski okrug.

Predsedni Aleksandar Vučić posetu je otpočeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM „Agromehanika“ u Boljevcu koja je osnovana 1961.godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi. Okupljeni građani i zaposleni dočekali su predsednika sa zastavama na kojima piše „Za budućnost Boljevca“. Predsednika su ispred fabrike sačekali direktor kompanije Branislav Rajić i predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović. U obilasku, uz predsednika, bio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Predsednik je sa saradnicima obišao i novoizgrađeni hotel Ramonda na Rtnju, koji će prve goste primiti od 1. jula. Hotel je nazvan po cvetu koji raste na Rtnju, a koji je simbol srpskog stradanja u Prvom svetskom ratu ali, kako je za Tanjug rekao konsultant investitora hotela Ramonda Radomir Sančević, ujedno i simbol regeneracije. Okružen netaknutom prirodom, na 600 metara nadmorske visine, hotel Ramonda se prostire na 3.500 kvadrata, a u njega je do sada, u prvoj fazi, uloženo preko pet miliona evra i zaposleno je 58 radnika, koji su većinom iz Boljevca i nekolicina njih iz susedne opštine – Soko Banje.

Prilikom posete Sokobanji najavio je veća ulaganja u to blago naše zemlje, koje beleži sve veći broj turista. Podsetio je prisutne da je 2017. godine Sokobanja imala 53.000 gostiju, a u 2018. čak 102.000, kao i da je u prvih pet meseci ove godine zabeležen rast broja turista od 17 odsto.

Aleksandar Vučić je podsetio da je prvi put kao predsednik u poseti Sokobanji, ali ne i poslednji pošto će doći da vidi šta je sve uradjeno.

Najavio je da će država pokušati da pronadje investitore za hotele Turist i Zdravljak.

Kaže da je broj turista u Sokobanji toliko povećan zahvaljujući vaučerima, za koje je ranije dobio ideju od nekadašnjeg slovačkog premijera Roberta Fica, a odmah je predlog prihvatio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Ističući da je ove godine oko 40.000 vaučera ili trećina od ukupnog broja završilo u Sokobanji, kao i da očekuje da sledeće godine tu bude iskorišćeno 70.000 vaučera, jer će biti više sredstava za tu nemanu. Dodao je da tu dolaze u velikom broju i penzioneri i nezaposleni da provedu odmor ili da se leče.

U popodnevnim satima je u Knjaževcu obišao fabriku obuće „Falc East“, a u mestu Potrkanje vinariju „Jović“.

U 17 sati Predsednik Aleksandar Vučić se obratitio građanima na mitingu u Zaječaru.

Kampanja „Budućnost Srbije“ počela je 4. februara, a tada je Vučić rekao da mu je cilja da obiđe svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate, kakvi su dalji planovi i da čuje njihove primedbe.

“Dobio sam konačnu potvrdu, molili su me da ne govorim ime kompanije, ali dogovor je postignut”, istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da se u Zaječaru radi zdravstveni centar, u koji država ulaže 20 miliona evra.

“To je velika i važna vest za sve, jer to znači bolji životni standard i normalan život svih”, podvukao je predsednik.

Takođe, naveo je da se izvršiti puna rekonstrukcija srednjoškolskog centra, u koji će biti uloženi dodatni milioni, dok se u novi stadion kapaciteta 8.200 mesta, po UEFA standardima ulaže 17 miliona evra.

“To su ogromne promene na koje je Zaječar čekao decenijama. I svidelo se to nekome ili ne, to su rezultati koji omogućavaju boji život ljudi”, rekao je Vučić.

Ulagaće se i u putnu infrastrukturu, povezivanje Zaječara sa Starom planinom, Negotinom, Kladovom, uz subvencije poljoprivrednicima i proizvođačima snažnije nego bilo kada, napomenuo je Vučić.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !