);
Breaking News

14. Festival omladinskih folklora u Šarbanovcu

BOR. 15.06.2019.

14. Festival omladinskih folklora  u borskom selu Šarbanovac ove godine je okupio više kulturno umetnička društava iz Srbije i Bosne, koja su prikazala izvorno narodno strvaralaštvo, kulturu i tradiciju kraja iz kog dolaze.

Čast da prvi nastupe i otvore ovogodišnji festival pripala je najmlađima. Predškolaraci su svojom tačkom podsetili prisutne da su deca ukras sveta.

U okviru festivalskog dela nastupili su domaćini članovi KUD-a Branislav Nušić i gostujući ansambli iz Tuzle BIHKUD Panonija, kulturno umetnička drštva iz Neresnice, Metovnice i Osnića.

 Imamo goste iz Tuzle. To je KUD Panonija, koji godinama kod nas dolazi, zatim prijateljski KUD iz Neresnice, iz opštine Boljevac KUD iz Osnića, Metovnica takođe učestvuje i imamo jednu vokalnu solistkinju iz etno grupe Đurđevak. Šarbanovac je drugo selo po veličini ima dosta mladih i dosta dece zato se mi trudimo da očuvamo našu kulturu, tradiciju i izvornost, jer imamo lepe običaje i lep melos, rekla je Evica Kokelić, član Organizacionog odbora 14. festivala omladinskih folklora u Šarbanovcu.

Osim nastupa kulturno umetničkih društava, u okviru 14. festivala održane su i sportske igre. Organizaciju manifestacije pomogli su Mesna zajednica Šarbanovac, KUD „Branislav Nušić“, meštani, kao i  brojni sponzori. Pokrovitelj je bio Grad Bor.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !